Sport u službi humanosti – turnir “Fudbalom do hljeba” podsjetio na značaj solidarnosti

Ovogodišnji turnir okupio je 34 ekipe sa više od 400 fudbalera, a Mozzartje podržao plemenitu misiju novčanom i donacijom paketa hrane za javnu kuhinju u Banjaluci.

Proteklog vikenda u Banjaluci je održan tradicionalni turnir „Fudbalom do hljeba“. Ovu humanu sportsku manifestaciju sedmu godinu zaredom organizuje Udruženje građana „Mozaik prijateljstva“ koje vodi javnu kuhinju u Banjaluci. Svake godine trude se da okupe ekipe koje će zaigrati mali fudbal, a novcem od kotizacija nabavljaju hranu za korisnike javne kuhinje. Njihovu plemenitu misiju, tokom najposjećenijeg turnira do sada, podržala je kompanija Mozzart novčanom i donacijom paketa hrane koji će stići na njihovu adresu.

sport u službi humanosti - turnir "fudbalom do hljeba" podsjetio na značaj solidarnosti
sport u službi humanosti - turnir "fudbalom do hljeba" podsjetio na značaj solidarnosti

Veoma smo zadovoljni, inače sa Mozzartom imamo fenomenalnu saradnju. Ovo nije prvi put da nas podržavaju i pomažu rad javne kuhinje našeg „Mozaika prijateljstva“. Uvijek ispune svoje obećanje i pruže pomoć našim korisnicima. Sada smo zajednički poentirali spajajući sport i humanost na jednom od najposjećenih turnira koji smo organizovali– kaže Miroslav Subašić, predsjednik Udruženja građana „Mozaik prijateljstva“.

Ovogodišnji turnir okupio je 34 ekipe sa više od 400 fudbalera, a odaziv publike bio je veći nego ikada. Ipak, učesnicima je rezultat bio u drugom planu, pa je humanost pobijedila na ovom turniru.

Ovogodišnju plemenitu sportsku smotru podržao je i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković u ime Grada Banjaluka koji je bio partner u organizaciji.

sport u službi humanosti - turnir "fudbalom do hljeba" podsjetio na značaj solidarnosti
sport u službi humanosti - turnir "fudbalom do hljeba" podsjetio na značaj solidarnosti

Koliko je ova akcija bila potrebna Banjaluci, najbolje svjedoči činjenica da je podijeljeno 250 paketa osnovnih prehrambenih namirnica, a broj zainteresovanih korisnika je bio znatno veći. Njima je „Mozaik“ donirao pomoć iz svojih rezervi, a kada su to čuli u Mozzartu, odlučili su da na njihovu adresu upute dodatnu pomoć. 

Pružili smo bezrezervnu podršku ovogodišnjem turniru „Fudbalom do hljeba“ jer istovremeno promovišemo sportski duh i zajednički učestvujemo u humanoj misiji pružanja podrške našim socijalno ugroženim sugrađanima. Ovo nije prvi put da pomažemo „Mozaiku prijateljstva“, a priremamo im i dodatne pakete hrane-kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta, Selma Salkanović.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU