Srbija: 30 košarkaša pod istragom zbog namještanja utakmica

Čak 30 košarkaša u Srbiji je pod istragom zbog namještanja utakmica.

“Kurir” navodi da je ovo “najveći skandal u istoriji srpskog sporta”. Isti medij piše kako je postojala cijela šema prevare i da je sve isplivalo na površinu kada je FIBA počela češljati kompletan slučaj.

Povodom ovoga oglasila se Košarkaška liga Srbije.

“Obavještavamo javnost da KLS aktivno sarađuje s FIBA-om, kako bi se disciplinski postupci riješili u što kraćem vremenskom roku i kako bi se nadalje osigurao integritet takmičenja.

S obzirom na to da su disciplinski postupci još u toku, KLS u ovom trenutku ne može iznositi detalje o tome koje su utakmice i koji igrači sudjelovali u manipulativnim radnjama. Edukativna radionica pružit će relevantne informacije za implementaciju FIBA-inog etičkog kodeksa, prepoznavanje manipulativnih radnji u sportu i način prijave.

KLS je odlučan u nastojanju da naš sport očisti od bilo kakvih manipulativnih radnji, te oštro osuđuje svako kršenje FIBA-inog etičkog kodeksa te će poduzeti sve potrebne mjere kako bi osigurao integritet takmičenja”, navodi se u saopćenju koje je potpisao direktor takmičenja Aleksandar Grujin.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU