Srđan Mandić: “Očekujem da ću biti kandidat za načelnika Općine Centar”

Budžeta za 2024. godinu, nažalost, nema zbog vijećnika Naroda i pravde Centar i njihove koalicije koji nisu htjeli da ga usvojimo kada je bio red, kao što su uradile i druge općine, kazao je na početku gostovanja u Špici načelnik Općine Centar Srđan Mandić. Dodaje da su ovi vijećnici uporno odbijali njegove prijedloge nacrta, onda je kasno usvojen Nacrt kasno, pa je usvojena Odluka o privremenom finansiranju.

– Danas sam u proceduru poslao poziv za sjednicu Općinskog vijeća za 19. februar. Vidjećemo da li će budžet biti usvojen. Vjerujem da će razum pobijediti. Odgađanje ne šteti meni, kao načelniku, šteti studentima, čekaju korisnici socijalne pomoći, s obzirom da se tokom privremenog finansiranja može isplatiti trećina iznosa od prošle godine, čekaju i borci i ostali korisnici tih sredstava, rekao je Mandić.

Pregovori Trojke u Centru su krenuli, u susret lokalnim izborima.

– Očekujem da mi moja stranka opet ukaže povjerenje. Opštinski odbor Naše stranke Centar jednoglasno je zatražio od Predsjedništva NS da ja budem ponovo kandidat i da se u tom smislu to bude pozicija u pregovorima. Očekujem da ću biti kandidat za nečelnika Općine Centar, kazao je Mandić.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU