Srednjobosanski kanton planira realizirati 25 projekata kroz javno i privatni sektor

Na osnovu dostavljenih trogodišnjih i godišnjih planova potencijalnih projekata Javno – privatnog partnerstva, Ministarstvo privrede Srednjobosanskog kantona objavilo je Katalog potencijalnih projekata za period 2023-2025.godine.

Katalog se sastoji od 14 potencijalnih projekta za okvirni trogodišnji period od 2023. do 2025. godine i 11 projekata koji se planiraju realizovati u 2023.godini i ima za cilj dati pregled potencijalnih projekata i pobuditi interesovanje javnog i privatnog sektora.

Kako bi ubrzali realizaciju projekata veoma je značajno zajedničko uključivanje i povezivanja javnog i privatnog sektora i uspostavljanje partnerstva za realizaciju projekata s ciljem unapređenja javne usluge i stvaranja boljih uslova za sve građane Srednjobosanskog kantona.

Pozivaju predstavnike javnih tijela koja su identifokavala potencijalne projekte da se upoznaju sa mogućnostima koje im se nude kroz zakonski i podzakonski okvir javno-privatnog partnerstva i da u što skorije vrijeme započnu realizaciju projekata.

Također, pozivaju domaće i strane investitore da se upoznaju sa Katalogom potencijalnih JPP projekata, te da ih kontaktiraju za realizaciju projekata i postanu dobri partneri javnih tijela koji su ponudili veoma interesantne projekte.

Neki od projekata su daljinsko grijanje Viteza, izgradnja sportske dvorane u Kreševu, izgradnja gradske pijace u Bugojnu, postavljanje solarnih kolektora na medicinske ustanove, izgradnja doma za stare u Krševu, proširenje i izgradnja dodatnih objekata Hrvatska bolnica “dr. Fra Mato Nikolić” i mnogi drugi projekti od značaja za Kanton. (Akta.ba)

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU