Srpski reprezentativci na udaru: Neki žele napredovati, neki ne žele ostati tu gdje jesu

U Torinu su ove sezone i tri srpska reprezentativca – Vanja Milinković-Savić, Ivan Ilić i Nemanja Radonjić.

Srpski vratar je standardan u prvoj postavi “Bikova”, dok veznjak i krilo muku muče s formom. Radonjić je u posebno lošoj poziciji nakon odličnog starta, au posljednjim utakmicama nije ni u protokolu trenera Ivana Jurića.

U ovom trenutku razmišljam o različitim izborima. Kad na igrača potrošiš maksimum, onda od njega očekuješ najbolje. To sada nije slučaj. Nisam sretan zbog toga i to su stvari s kojima se moram pozabaviti. Prihvaćam odgovornost i shvaćam gdje sam pogriješio. Ako budem morao donositi drugačije odluke, pokušat ću negativno pretvoriti u pozitivno. Znam da su dobri igrači, ali u ovom trenutku ne daju dovoljnokazao je Jurić.

Novinari u Torinu posebno su inzistirali na saznanju statusa Ivana Ilića.

Igrači imaju uspone i padove, imaju misli koje ponekad izraze, ponekad ne. Moje temeljno mišljenje je da svaki igrač mora biti svjestan svojih snaga i slabosti kako bi napredovao. Ako netko želi napredovati, ovdje imamo sjajne primjere Bongiorna, Riccija i Schursa koji su dosta napredovali. Šurs je težak, ali osvijestio je nedostatke i otklonio ih. Neki ljudi to shvate u ranijim fazama i naprave bolje karijere. Tada im financijski bolje ide. Neki ne razumiju i ostaju tu gdje jesu.

Za razliku od Ilića i Radonjića, Milinković-Savić je dobio pohvale hrvatskog izbornika.

Imao je i pozitivna i negativna razdoblja. Kada birate mladog vratara koji nije nigdje branio, trener je svjestan da će proći kroz teško razdoblje. Ali iskreno mislim da će Vanja uspjeti. Vidim želju i mentalnu snagu u njemu kada se suočava s negativnim stvarima. S vratarima treba biti strpljiv, ali za Vanju sam uvjeren da će biti još jačizavršio je Jurić.

www.sportskacentrala.com

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU