-14.3 C
Sarajevo
Utorak, 25 siječnja, 2022
Još

  SSPO u BiH: Nismo informirani o povećanjima plaća policijskim službenicima

  Savez sindikata policijskih organa u Bosni i Hercegovini (SSPO) saopćio je danas kako njihov poziv na hitno usvajanje budžeta institucija BiH nije upućen da bi se koristio u dnevno-političke svrhe, već kako bi parlamentarne stranke zahtjev ozbiljno shvatile, s obzirom na probleme sa kojima se susreću uposleni u tim agencijama.

  Ističu da Savez sindikata policijskih organa raspolaže informacijama da je u Prijedlogu budžeta  predviđeno povećanje toplog obroka za dvije  KM po danu te povećanje naknade za troškove dolaska na posao i odlaska na posao za iznos od pet posto, iako je cijena goriva po litri od donošenja Odluke o predmetnoj naknadi do danas porasla najmanje 35 posto.

  - Oglašavanje -

  Naglasili su da nisu informirani o povećanjima plaća policijskim službenicima o kojem se govori, s obzirom da u protekle četiri godine nisu uspjeli ostvariti dijalog sa Vijećem ministara BiH.

  – Prema važećem zakonu o plaćama uposlenih u institucijama Bosne i Hercegovine plaću je moguće povećati isključivo kroz povećanje osnovice a prema našim saznanjima budžet za 2019. je projiciran na osnovici 475 KM – navodi se u saopćenju.

  Podsjećaju da koeficijenti po kojima se vrši obračun plaće policijskim službenicima nisu promijenjeni od novembra 2017. godine niti da je pripremljen bilo kakav dokument o tome, saopćeno je iz  SSPO u BiH.

  (FENA) E.F.


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU
  spot_img
  TRENUTNO POPULARNO