23.8 C
Sarajevo
Srijeda, 10 kolovoza, 2022

  Šta učiniti kad vam je mobitel često vruć?

  Do pregrijavanja može dovesti i predugo igranje igrica ili razgovaranje, a ni visoke temperature nisu od pomoći. Kako biste ga ohladili prestanite koristiti aplikacije s intenzivnim korištenjem procesora, poput igara.

  Izvadite mobitel iz džepa

  Ako su u pitanju visoke temperature, držanje u džepu uređaj dodatno grije. Kao i kod punjenja, najbolje ga je odložiti na mjesto zaštićeno od sunca i izvora topline.

  Nemojte ostavljati telefon u automobilu

  Automobil je poput staklenika tokom toplog dana. Jedna nedavna studija je otkrila kako automobil parkiran na suncu na 35 stepeni – može dosegnuti temperaturu od 47 stepeni u svega sat vremena.

  Proizvođači pametnih telefona i sami ne preporučuju ostavljanje mobitela na temperaturama iznad 35 stepeni.

  Ne punite mobitel na mjestima koja su izloženom direktnom sunčevom svjetlu

  Kao što već vjerovatno vrlo dobro znate, punjenje mobitela može prouzročiti zagrijavanje. Ako svoj uređaj tako ostavite na mjestu koje je izloženo sunčevoj izravnoj svjetlosti dok se puni – to može dovesti do toga da se zagrije puno brže nego što bi se to inače dogodilo, objašnjava Geek.

    Želi li Elon Musk monetizirati tweetove?

  Ne punite pametni telefon dok je pod jastukom

  Iz istog razloga kao iznad, ne smijete nehajno ostavljati svoj telefon pod jastukom, dekom ili pod nekim drugim materijalom koji ga može dodatno zagrijati. Ako je u interijeru ili na otvorenom prilično vruće, toplina koju mobitel stvara za vrijeme punjenja može se popeti na prilično opasnu razinu.

  Svakako punite telefon u hladu i po mogućnosti na tvrdoj i hladnoj površini.

  Nemojte nikako stavljati telefon u frižider

  Iako se čini kao da ovakvo nešto niko ne bi napravio, dobro je ipak upozoriti. Nagle promjene u temperaturi također su jako loše po vaš telefon, a naročito zbog kondenzacije vlage unutar uređaja.

  Bolje rješenje bi bilo da mobitel naprosto isključite i ostavite ga na nekom hladnom mjestu dok mu se toplina ne vrati na prihvatljivu sobnu temperaturu.


  pressmediabih.com

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  TNT Portal
  TNT Portalhttp://tntportal.ba
  TNT Portal donosi najnovije vijesti uz oglase za posao i zanimljive sadržaje kao što su recepti, horoskop, sanjalica, kvizovi i radio stanice.
  MOŽDA VAS ZANIMA
  ANKETA
  Da li izlazite na izbore u BiH?
  DRUGI UPRAVO ČITAJU