Stabilizuje se situacija na području SBK

Epidemiološka situacija na području Srednjobosanskog kantona u zadnjih desetak dana se stabilizuje. Smanjen je broj osoba na bolničkom liječenju a pozitivno je i to što Zavod može testirati dovoljan broj testova. Iako građanima dnevni izještaj za kanton o broju zaraženih nije dostupan, ministar zdravstva Anto Matić, rekao je da građani sve informacije mogu saznati jednom sedmično, putem izjava nakon sjednice Vlade.

https://www.facebook.com/Kanal6HD/videos/364853834615428

Iako je situacija po pitanju bolničkog liječenja stabilna, Vlada je od Kliničkih centara tražila po pet respiratora na revers. Po riječima Matića, na području našeg kantona pacijentima je na raspolaganju oko 25 respiratora.

Bez poštivanja mjera sve je uzalud. Broj će i dalje rasti a bolnice sa i onako umornim osobljem doživjet će kolaps. Ipak kada je u pitanju naš kanton može se reći da se narod opametio, kaže ministar MUP-a SBK Feliks Vidović.

Trenutno je na području Srenjobosanskog kantona 410 aktivnih slučajeva, 101 pacijent pozitivan na covid 19 na bolničkom je liječenju, a šest pacijenata na respiratoru.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU