STANJE NA PUTEVIMA/ Na putevima u zapadnoj Bosni snijeg i jak vjetar

Zbog kiše koja je padala tokom noći ili još uvijek pada saobraća se po mokrom kolovozu. Na širem području Prisike i Bosanskog Grahova, kao i na magistralnom putu Bosanski Petrovac-Drvar, te ponegdje u višim predjelima (Kupres, Vlašić, NHišići, Karaula, Makljen)) pada snijeg i mjestimično se zadržava na kolovozu.

Zbog jakog vjetra skreće se pažnja na puteve Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ i Bosanski Petrovac-Drvar. Jak vjetar formira snježne nanose na putevima Livno-Šuica-Kupres i Priluka-Glamoč, dok na putu Novi Travnik-Bugojno (Rostovo) pada ledena kiša, zbog čega se saobraća otežano.

Upozorava se na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetuje opreznija vožnja. Na snazi su zimski uvjeti za vožnju, pa se apeluje na sve vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, te da se prije polaska informišu o trenutnom stanju na putevima.

Na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka u mjestu Ugarak, zbog sanacionih radova od 07.00 do 16.00 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava (uz 15-minutno propuštanje vozila). Iza 16.00 sati na toj dionici saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Obustava saobraćaja zbog sanacionih radova na snazi je od 09.00 do 15.00 sati i na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (dionici Crna Rijeka-Bjelajce).

Deminerski radovi izvode se od 07.30 do 16.00 sati na magistralnom putu Bosanski Petrovac-Ključ (prevoj Lanište). Na ovoj dionici dolazi do 15-minutnih obustava saobraćaja uz 15-minutno propuštanje vozila.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05.00 do 21.00 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21.00 sat do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Zbog radova na izgradnji novog graničnog prijelaza obustavljen je saobraćaj na graničnom prijelazu Deleuša-Vraćenovići, saopćeno je iz BIHAMK-a.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU