STANJE NA PUTEVIMA/ Oprez zbog magle i jakih udara vjetra

Vidljivost je zbog magle jutros smanjena na putevima na području: Bihaća, Bosanske Krupe i Bosanskog Petrovca.

Na jake udare vjetra upozorava se na dionicama na području: Posušja, Livna, Tomislavgrada, Orašja i Odžaka.

Na svim putnim pravcima savjetuje se oprezna vožnja i napominje da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Povodom nastupajućeg praznika katoličkog Božića, danas od 12.00 sati do sutra (25.12.) do ponoći, zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija na području FBIH.

Polusatne obustave saobraćaja uz 15 minutno propuštanje vozila, aktuelne su od 07.00 do 16.00 sati, na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka kod mjesta Zdaljevac, gdje se izvode sanacioni radovi. Poslije 16.00 sati na toj lokaciji saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

Danas od 11.00 do 15.00 sati doći će do 15-minutne obustave saobraćaja u mjestu Potpeć na dionici Šićki Brod-Srebrenik, zbog izvođenja minerskih radova.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05.00 do 21.00 sat. Od 21.00 do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05.00 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište), Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac) i Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica).

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU