STANJE NA PUTEVIMA/ Posebna pažnja na klizav kolovoz i odrone kamenja

Zbog kiše kolovoz je mokar i mjestimično klizav ovoga jutra. Upozorava se na učestale odrone kamenja na kolovoz. Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, posebno na širem području Trnova, te ponegdje uz rijeke Savu, Vrbas i Lašvu.

Na širem području Kupresa i Šujice upozorava se na povremene jake udare vjetra. Bez obzira na vremenske i saobraćajne uvjete, apeluje se na vozače da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00.30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište), Jajce-Banja Luka (kod mjesta Zdaljevac), Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica), Doljani-Metković (između graničnih prelaza) i Kladanj-Stupari (u mjestu Stanovi)).

Podsjećamo da je na snazi zakonska obaveza posjedovanja zimske opreme.

Na graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

Dani vikenda su pred nama, tako da se očekuje pojačan promet vozila, kako na putevima u našoj zemlji, tako i na graničnim prijelazima, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU