4 C
Sarajevo
Srijeda, 1 veljače, 2023

Stigao je veliki godišnji horoskop za 2020. godinu

Koga će naredne godine pogoditi Amorova strijela, a kome će sve biti na broju i karijera mu se razvijati jačinom uragana, saznajte u detaljnom horoskopu

Ovan
U novu, 2020. godinu ulazite pomalo napeti, ali i dalje niste sigurni želite li znati šta vas sve očekuje ntokom godine. Ipak, neke stvari morate znati, kako ne biste bili previše iznenađeni brojnim dešavanjima na koja nemate nikakvog utjecaja. Samo polako i strpljivo, imat ćete šansu da sve stavite na svoje mjesto.

Ljubav: Ukoliko ste slobodni, ovo je pravo vrijeme da to promijenite, ali samo ako to želite. Nemojte da padnete pod utjecaj prijatelja i porodice, koji vam stalno govore da morate da se skrasite i da nađete sebi nekoga samo zato što su gotovo svi drugi zauzeti. Nemojte da pristajete na kompromise, nije lako naći nekoga i to vrlo dobro znate, bolje je biti sam i zadovoljan, nego s bilo kim i nesretan. Ako ste već u vezi, trebalo bi da poradite na mnogo čemu kako bi vam bilo ljepše.

Posao: Karijera vam neće ići uzlaznom putanjom koliko ste željeli. Što se prije pomirite s tom činjenicom bit će vam lakše da se fokusirate na neke nove radne zadatke. Budite strpljivi, ništa ne možete da dobijete preko noći koliko god da to želite. Ukoliko vam posao više ne pruža zadovoljstvo, potrudite se da nađete nove izazove, nova zaduženja, pa čak i nove kolege, koje će unijeti malo promjene u vaš svakodnevni život.

Zdravlje: U fizičkom smislu, nećete imati neke veće i ozbiljne probleme tokom godine ako i dalje budete pazili na ishranu i na redovnu fizičku aktivnost. Kada je riječ o psihološkom stanju, potrudite se da smanjite stres što je više moguće, pa čak i da ga potpuno eliminirate iz svoje svakodnevice, prenosi radiosarajevo.

Bik
Nova godina će za vas biti puna izazova, promjena, dobrih i loših stvari koje će se smjenjivati, te bi trebalo da shvatite kako je život takav i nikada ne znate šta vam može dati, ali i uzeti. Mnogi prijatelji će otići iz vašeg života, neki slučajno, neki namjerno, ali ćete, s druge strane, upoznati nove ljude i steći neka nova vrijedna poznanstva. Posao će vam i dalje biti naporan i pomalo neizvjestan, ali tu ste već izgubili svaku nadu da će vam biti bolje.

Ljubav: Pružate partneru podršku šta god da odluči, a tako će biti tokom cijelog perioda ove godine. S druge strane, kada vama treba podrška i savjet, ne nailazite na razumijevanje voljene osobe. Zbog toga ćete se nekoliko puta razočarati u vašu ljubavnu vezu i razmišljat ćete često da je prekinete. Sredinom godine ćete imati šansu za jedno zajedničko putovanje, što će možda pomoći da se zbližite i da budete ponovo kao na početku veze.

Posao: Još ne dobijate pravu priliku za zaposlenje, a kada bolje razmislite, i ne tražite je. Nemate mnogo živaca da radite s ljudima i zbog toga se često odlučite da se oprobate u nekim poslovima koji ne zahtijevaju direktan rad s klijentima. Više uživate u tome da pričate s onim ljudima koji se bave nekim potpuno različitim poslom.

Zdravlje: U prvoj četvrtini ove godine osjećat ćete se puni snage i energije. Kako vrijeme bude prolazilo, bit će vam sve teže da izvršavate nove radne obaveze, a zapostavit ćete i fizičku aktivnost, što će dovesti do slabljenja imuniteta i pada snage. Tokom srednjeg dijela godine morat ćete da se čuvate promjene vremena koja će negativno djelovati na vas i na vaše raspoloženje.

Blizanci
Od samog početka godine vi ste u prvom planu i sami ste sebi najbitniji. Mnogo se trošili svoju energiju na druge, sada je red i na vas. Posvetite sebi barem prvih nekoliko mjeseci i riješite sve probleme, velike i male, koji do sada nisu stigli na red. Ipak, nemojte da zapostavljate prijatelje i porodicu, koji, također, traže vašu pomoć i pružite je kad god ste u prilici.

Ljubav: Iako vam sada sve odgovara u vezi, htjet ćete promjenu prije ili kasnije, a bolje je da dođe prije nego kasnije. Tokom ove godine odnos između partnera i vas će da varira, bit će tu mnogo trzavica, ali vi ste već navikli na to i smatrate da takav odnos unosi ono malo avanture, što vam je potrebno. S druge strane, ako ste slobodni, imat ćete šansu za novom ljubavnom vezom tek sredinom godine, pa možda čak i kasnije.

Posao: Rokovi su vam relativno kratki, a pritisci od nadređenih su sve duži i primorani ste da nađete rješenje što prije i da privedete poslove kraju kako znate i umijete. Ne ulažite u nešto novo i nesigurno, naročito ako vam ta materija nije toliko poznata. Od marta naredne godine stvari će za vas krenuti uzlaznom putanjom.

Zdravlje: Svakog drugog dana će vam vaš organizam slati drugačije signale. Ni sami nećete da znate kako se osjećate. Ako vam umor zadaje problem, obavite jedan sistematski pregled, kako biste bili sigurni da sve funkcionira besprijekorno i bez nekog nepotrebnog trošenja resursa.

Rak
Uspjet ćete da iskoristite maksimum iz svojih ambicija i iako to neće biti tako lako u prvom periodu, kasnije ćete imati mnogo toga da sredite, ali to su uglavnom neke manje sitnice koje ne zahtijevaju mnogo vaše pažnje i vremena. Rakovi na rukovodećim položajima moraju da donesi neke bitne odluke koje će utjecati na živote mnogih zaposlenih, ali ti zaposleni moraju da shvate da u vašim odlukama nema ničeg ličnog.

Ljubav: Stalno radite na usavršavanju vašeg odnosa s dragom osobom. Ljubavna veza treba da se njeguje i da se gradi i potrebno je stalno ulagati svoje emocije, svoje interese stavite po strani i nemojte da mislite samo na svoje potrebe. Ako ste slobodni, ovu godinu će obilježiti dobar provod i česti izlasci s vašim prijateljima, koji su uvijek tu kada je najpotrebnije. Nikada vas neće iznevjeriti, čak i onda kada smatrate da niste zaslužili tako dobre osobe pored sebe.

Posao: Saradnja s brojnim važnim osobama je pred vama i čeka vas, najvjerovatnije, baš u novoj, 2020. godini. Pokažite vaše najbolje rezultate i vaše impresivne performanse i svako će htjeti poslovnu saradnju s vama. U oktobru je moguć važan poslovni događaj koji će utjecati na dalji tok vaše karijere. Čekajte taj trenutak strpljivo i što je mirnije moguće.

Zdravlje: Zdravlje će vam biti slabije tokom parnih mjeseci. U tom periodu se potrudite da budete fizički aktivniji i s mnogo manje stresa nego inače. Unosite samo one namirnice koje vam prijaju, nemojte se prepustiti lošoj ishrani i nedovoljnom unosu vitamina.

  Loše navike: Iz stomaka joj izvadili kilogram kose!

Lav
Odmah na početku godine čeka vas prijatna saradnja s mnogim ljudima koji su poštovani u vašoj branši. Nikada ne biste ni sanjali da bi ti ljudi sarađivali s vama, ali to je samo dokaz da je život nepredvidiv i da nikada ne znate šta vam donosi. S druge strane, imate poteškoća da nađete zajednički jezik s dosadašnjim saradnicima. Kao da vas nešto koči i kao da ne umijete da iskažete u čemu je problem. Kao da ne govorite istim jezikom sa svojim poslovnim partnerima. Ipak, to će trajati samo jedan kraći period.

Ljubav: Nije vam ljubav na prvom mjestu i to je vaša novogodišnja odluka koju ćete poštovati. I sami znate koliko ste već živaca i suza potrošili na ljubav, a nikada vam se ni pola nije vratilo. Odlučili ste da stavite svoj ljubavni život u drugi plan i da vidite kako će vam to utjecati na svakodnevne obaveze.

Posao: Vaša poslovna karijera trpi samo zato što imate previše neriješenih pitanja na privatnom planu. Jednostavno ne možete da se koncentrišete na posao onoliko koliko bi trebalo, svjesni ste toga, ali ne možete da idete protiv svog srca i protiv svojih moralnih načela.

Zdravlje: Pazite se osoba koji su poznati kao kliconoše, oni rijetko kada oboljevaju, a vrlo lako i vrlo brzo zaraze sve one koji su u njihovoj blizini. U drugom dijelu godine ćete imati priliku da ojačate svoj imunitet na jedan potpuno prirodan i zdrav način.

Djevica
Godina vam donosi mnogo nedoumica, pitanja na koja još nemate odgovor i odluka koje treba da donesete, a nemate dovoljno informacija o svim aspektima navedenog rješenja. Iz mjeseca u mjesec neke stvari će vam se činiti sve težim i bit će vam teško da sve držite pod kontrolom, ali kada jednom stvari dođu na svoje mjesto, smatrat ćete da ste konačno uspjeli u životu na svim poljima. Iako stalno radite na tome da steknete nova poslovna prijateljstva, isto tako morate da održite na kvalitetnom nivou i poslovne odnose s dosadašnjim saradnicima.

Ljubav: Vaš partner će se već s početka godine čudno ponašati. Jednostavno ćete osjećati da ste u vezi s nekom nepoznatom osobom, s nekim koga ne znate dovoljno i s nekim ko iz dana u dan pokazuje svoje čudno lice, lice koje je do sada bilo skriveno. Krajem godine će doći do tačke preloma, desit će se nešto što će vas natjerati da se odlučite u vezi sa zajedničkom budućnosti.

Posao: Osjetit ćete da ste dio revolucije, da ste dio nečeg novog i netradicionalnog, ali nećete biti sigurni kuda ova revolucija vodi. Potreban vam je vođa, potreban vam je neko ko će vas uputiti u nepoznato, neko ko će vam reći šta i kako da radite kada neprijatelji nastupe, ali za sada te osobe nema na vidiku.

Zdravlje: Imate neočekivani priliv energije još od početka godine. Voljena osoba će vam dati snagu kada vam to bude bilo najpotrebnije. Vaš lični pristup svakom problemu štiti vaše zdravlje, odlučili ste se da se ne nervirate zbog sitnica i to vam niko ne može promijeniti.

Vaga
Ako ste željeli da steknete poslovno usavršavanje, ova godina je prava prilika za to. Sredinom godine će vas neki birokratski problemi dovesti u nepovoljnu situaciju, ali ćete uz nekoliko telefonskih poziva uspjeti sve da riješite u vrlo kratkom roku. Sada nije pravo vrijeme ni za kakve rizične investicije, nemojte da padnete na priču poznanika koji tvrde da su zaradili ogromne pare ulažući novac u neke nestabilne finansijske transakcije.

Ljubav: Neki novi vjetrovi dovest će vas u neke nove ljubavne frontove. Bitke se vode da bi se pobjede izvojevale, ali vi vodite bitku samo da dokažete neke svoje principe. Ove godine ćete se, ipak, malo umoriti od toga. Ako planirate zajedničku blisku ili daleku budućnost s nekim, morate tu osobu upoznati maksimalno moguće. S druge strane, ako ste sami, morate se potruditi mnogo, kako biste našli idealnu osobu za sebe.

Posao: Još je mnogo faktora koji mogu da promijene tok vaše karijere, ali vi na te faktore ne možete mnogo da utječete. Ono što možete jeste da se trudite da se maksimalno zalažete za svoje rezultate i da budete što je moguće ekasniji. To je ono što će vam donijeti napredak i što će vam napraviti željene rezultate.

Zdravlje: Zdravlje će vas odlično služiti tokom cijele godine. Bit će možda dva ili tri perioda kada će vam imunitet opasti, kada će vam biti potrebno malo dodatnih vitamina i minerala, zato nemojte da prekinete s unosom voća i povrća, na dnevnom nivou. Isto tako, smanjite unos nekvalitetnih masti i povećajte fizičku aktivnost.

Škorpija
Važno je da početak godine počne dobro organizirano i bez ikakvih neriješenih pitanja. Vaš status na radnom mjestu je krajem prošle godine bio upitan, ali je sada sve riješeno i nemate više poslovnih problema. S te strane možete da budete mirni tokom cijele godine, ali će vas mučiti neki privatni problemi, koji su u vezi s vašim odnosima s voljenom osobom i bliskim prijateljima. Nemojte uzimati prijateljstva zdravo za gotovo, neki vaši prijatelji su mnogo puta bili razočarani s vaše strane i potrudite se da ove godine to ne bude slučaj.

Ljubav: Niste sposobni da kontrolirate svoje emocije u najvažnijim situacijama i to će vam se ove godine obiti o glavu. Morate da budete zreliji i da reagirate nepristrasno, naročito kada ste u većem društvu i kada mnogi ljudi koji vas ne znaju mogu da dođu do nekih pogrešnih zaključaka.

Posao: Nemojte da pravite pogrešne procjene, imat ćete priliku da svima dokažete ko ste i šta ste i koliko stvari, zapravo, znate i umijete. Morate da postavite stvari na pravo mjesto, ovako više ne ide i to vam je jasno. Iskustvo koje ste gradili godinama nema mnogo utjecaja na ono što ćete ove godine da ostvarite. Uz podršku pravih osoba, moći ćete da napravite veliki korak naprijed.

Zdravlje: Prolazite kroz neku fazu depresivnih misli koje vam ne dozvoljavaju da vodite normalan život. Sve to na vašu sreću neće dugo trajati i uskoro ćete ponovo biti ona sretna i nasmijana osoba koja voli duge razgovore sa svojim prijateljima i izlaske do jutra.

Strijelac
Od samog početka godine brojna su vam vrata otvorena, poslovni pregovori i razgovori će se nizati jedan za drugim, a samo je na vama odluka u kom pravcu će vaša karijera da napreduje. Bez obzira kojim poslom se bavite očekujte napredak. Isto tako, napredak vas čeka i na polju ljubavi. Ako ste u vezi, ili ako ste slobodni, ljubav će biti vaša zvijezda vodilja ove godine, imat ćete motivacije da se borite za sve ono što poželite, a s druge strane, imat ćete volje da radite na sebi. Trudit ćete se tokom cijele godine da budete bolja osoba.

  ODGOVORI SU HIT: Influenserka pitala – šta je najgluplje što ste učinili za seks?

Ljubav: Ne vjerujete u iluzije, ne želite da živite u zabludi, ali ponekad vam je jednostavno tako lakše, nadate se nečemu što znate da se neće desiti. Prije nego što se ovo loše odrazi na vaše zdravstveno stanje, potrudite se da promijenite to kod sebe. Drugi kvartal ove godine je idealan za rješavanje brojnih nedoumica kada je riječ o vašim emocijama.

Posao: Tražit ćete posao koji vas ispunjava i na taj način ćete doći do odgovora na koji način želite da dalje gradite svoju karijeru. Ova godina će za vas biti prepuna izazova.

Zdravlje: Nalazite se na raskrsnici između dva puta. Jedan vas vodi u nezdravi život i situaciju, gdje ćete imati problema sa zdravljem, a drugi put vas vodi na put zdrave fizičke aktivnosti, gdje ćete paziti na ishranu i gdje nećete konzumirati ništa štetno. Na vama je da donesete odluku.

Jarac
Budite vrlo pažljivi pri svakom svom javnom obraćanju. Ova godina ima negativan utjecaj na vaše polje komunikativnosti, koje nije baš na najvišem nivou. Neke planove nećete biti u prilici da završite do kraja, tako je bolje da ih odgodite za neko drugo vrijeme. Nemojte da trošite svoje resurse uzalud, fokusirajte se na prave stvari ako želite da budete uspješni i poštovani. Volite izazove i rado odgovarate na svaki poziv da učinite nešto novo i originalno, ali vam je, ipak, s vremena na vrijeme potrebno da uplovite i u mirnu luku, da malo odmorite i da se relaksirate.

Ljubav: Pred vama je period promjena od kojih neke neće biti tako prijatne, ali će, s druge strane, donijeti neke neočekivane i prijatne stvari. Ako ste slobodni, upoznat ćete osobu koja će vas privući i fizički i intelektualno, ali nećete biti sigurni sve do kraja godine u kom pravcu će napredovati vaša priča.

Posao: Ne prati vas sreća u poslu ni ove godine i vi jednostavno ne razumijete zašto je to tako. Činite sve što je u vašoj moći da budete uspješni i profesionalni, ali drugi to jednostavno ne vide i smatraju da treba još da učite i da se usavršavate.

Zdravlje: Osjetljivi ste na svaku kritiku čak i ako je ona dobronamjerna. Ipak, i sami ste svjesni da neke stvari kod vas moraju da se promijene. Neke loše navike izbacite iz svakodnevne upotrebe, neke nezdrave namirnice konzumirajte samo povremeno ako baš ne možete bez njih, i stvari će polako doći na svoje mjesto.

Vodolija
Izbjegavajte osobe koje vas sputavaju i žele da vas povuku na dno. Jači ste od njih, recite sebi da se niste trudili godinama da sad ponovo pokleknete pred nekim svojim ranijim porocima, koji vam nisu dozvoljavali da vodite normalan život. Kada je reč o poslu, tu nema mnogo burnih promjena, samo nastavite svojim tempom i bit će sve uredu. Ako vam se ukaže prilika, napredujte polako ili sigurno, nemojte da vjerujete tuđim obećanjima bez ikakvog dokaza.

Ljubav: Planete će vas gledati i smatrat će da ste zaslužili da vam se konačno desi nešto lijepo. Ono što ste oduvijek željeli jeste da vas neko voli zbog onoga kakvi jeste, a ne zbog onoga što imate. Možda će vas ove godine, poslije toliko godina čekanja, ljubav i sreća pogledati i podariti vam nešto najljepše, nešto o čemu ste oduvijek maštali.

Posao: Profesionalnost je vaše srednje ime, i ova godina će vam konačno dati šansu i priliku da zablistate u svom punom sjaju. Vaša karijera će konstantno da napreduje, da ide uzlaznom putanjom, a to će pozitivno utjecati i na vaš društveni život. Svi će željeti da budete dio njihovih poslovnih događaja, svi će željeti da razgovaraju s vama i da vas bolje upoznaju.

Zdravlje: Otporniji ste na viruse i bakterije više nego ranije, ali to, ipak, ne znači da možete da istrpite baš sve. U neparnim mjesecima vaša snaga će da oscilira, padat će pa će opet da raste i očekujte takvu liniju kretanja tokom cijele godine.

Ribe
Motivirani ste od samog starta i maksimalno dajete sebe bez obzira da li je reč o poslu ili o privatnim stvarima. Kada nešto želite, to i uzimate, ne pitate za cijenu i ne zanima vas kojim sredstvima ćete ostvariti svoje ciljeve. Ali, nikada ne idete protiv svojih principa i moralnih načela, to nikada nećete sebi da dopustite.

Ljubav: Početak godine nije pravo vrijeme za ozbiljne veze, dajte sebi oduška i uživajte u flertu sa zanimljivim osobama. Ranije ste što prije moguće tražili vezu na dugoročne staze, ali tek tada vidite da ste pogriješili. Jedna osoba će vam se naročito dopasti, ali nemojte prerano otkrivati svoje emocije, to ostavite za kasnije, kada se budete bolje upoznali.

Posao: Nemojte da se upuštate ni u kakve rizične investicije, ova godina nije pravo vrijeme za to. Pitanje je koliko su te investicije isplative, a ne smijete sebi dopustiti nikakav finansijski dobitak, nemate toliko sredstava na raspolaganju i morate paziti na svaki poslovni korak u svakom periodu ove godine. Kraj godine će pokazati koliko ste sposobni da zaradite.

Zdravlje: Dobro će vam doći promjena ishrane i izbacivanje onih namirnica koje vam smetaju. To je trebalo da uradite mnogo ranije, ali nikada nije kasno. U trećem kvartalu je moguća pojava hronične prehlade koja će se nadovezati na vašu alergiju. To nikako ne ide u prilog vašem općem zdravstvenom stanju, ali izborit ćete se lako sa tim.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU