Stigla pomoć iz Turske: Crveni krst BiH dobio maske, rukavice, odijela i naočale

Narod države Turske dopremio je danas na sarajevski aerodrom humanitarnu pomoć Društvu Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine. Riječ je o zaštitnim maskama, rukavicama, te zaštitnim odijelima i naočalama.

Društvo Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine rasporedit će ovu pomoć entitetskim organizacijama Crvenog krsta/križa, koje će, u aktuelnoj situaciji pomoći institucijama i organizacijama kojima je to najviše potrebno.

stigla pomoć iz turske: crveni krst bih dobio maske, rukavice, odijela i naočale

“U vrijeme kada naše organizacije u strukturi rade danonoćno, ova pomoć mnogo znači. Prije svega moramo zaštiti naše osoblje i volontere koji se izlažu riziku, a potom i zdravstvene, socijalne i slične institucije koji su u velikoj potrebi. Turska i Bosna i Hercegovina oduvijek su imali dobre odnose, više od prijateljskih i jako smo zahvalni na ovoj pomoći, koja je došla u pravom trenutku. Inače, ova saradnja traje, i evo u kriznoj situaciji uvijek se pokažu prijatelji, zato hvala od srca turskom narodu. Organizaciji koja ima ograničene kapacitete i resurse ova vrsta podrške je od ogromnog značaja“, rekao je Rajko Lazić, generalni sekretar Društva Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine.

stigla pomoć iz turske: crveni krst bih dobio maske, rukavice, odijela i naočale

Lazić je istakao zahvalnost svim kolegama, uposlenicima i volonterima, koji ovih dana ulažu maksimalne napore da drugi ne izlaze iz svojih kuća. Također je još jednom apelirao da svi pokažemo odgovornost i ostanemo kući.

klix.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU