STIŽE DIGITALNA HALJINA: Pritiskom na dugme promijenite svoj stajling

Fotografija jedne haljine proširila se društvenim mrežama. Naizgled simpatična haljina, možda za izlazak ili večeru, zapravo je sve samo ne obična. Riječ je o digitalnoj haljini koja mijenja svoj dizajn pritiskom na dugme i pokretom.

Ovu haljinu sklopila je naučnica Kristin Dirk u saradnji sa svojim timom. Dirk je nosila ovu visokotehnološku haljinu kada je zakoračila na pozornicu za godišnje predstavljanje kompanije Adobe Max.

-Predstavljam vam projekt Primrose. Za razliku od tradicionalne odjeće koja je statična, Primrose mi dopušta da osvježim svoj izgled u trenutku – izjavila je Dirk. Pritiskala je dugme, a haljina je mijenjala uzorke.

Osim što ova kreacija može mijenjati svoj uzorak pritiskom na dugme, reaguje i na pokret. Napravljena je je od stotina fleksibilnih zaslona koji mogu mijenjati svoje uzorke i animacije u stvarnom vremenu.

-Moda ne mora biti statična, može biti dinamična i čak interaktivna, a mi smo uzbuđeni zbog budućnosti gdje će biti više načina na koje se ljudi mogu izraziti – dodala je Kristin, prenosi Index.hr.

Ako je suditi prema reakcijama na društvenim mrežama, mnogi su iznenađeni ovom kreacijom za koju pišu da je “potpuno nešto novo” i “nevjerovatno”.

The post STIŽE DIGITALNA HALJINA: Pritiskom na dugme promijenite svoj stajling appeared first on Express.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU