STIŽE POTPUNO NOVI FEJSBUK Velike promjene na popularnoj društvenoj mreži

Meta je još ranije najavila veliku promjenu na Fejsbuku oko načina na koji se prikazuje sadržaj na ovoj mreži, a dio korisnika od ove sedmice dobio je pristup tom “novom Fejsbuku”.

Razlog zašto su se Zakerberg i ekipa odlučili na taj potez jest – Tik Tok, društvena mreža fokusirana na kratke videozapise koja je u kratko vrijeme zaprijetila Fejsbuku i uzela mu dobar dio korisnika, pogotovo mlađih.

Kada promjena postane dostupna korisnicima, na glavnom ekranu Fejsbuka odnosno početnoj stranici bit će dostupan sadržaj koji je Zakerberg nazvao “motor otkrića” i namijenjen je, kako i ime kaže, otkrivanju novog i zabavnog sadržaja koji je baziran na personalizaciji preporukama za koje je zaslužna umjetna inteligencija. Takođe, tu će se nalaziti i dvije opcije koje je Fejsbuk ranije kopirao od konkurencije – storije i Instagram Rils.

Pored Home taba, korisnicima će biti dostupni i drugi tabovi – na jednom će se prikazivati sadržaj prijatelja i sadržaj koji se objavljuje unutar grupa i stranica koje korisnici prate, a moguće je napraviti i tab s favoritima gdje će se prikazivati samo sadržaj osoba i stranica koji su korisnicima najzanimljiviji, prenosi N1.

Podsjetimo, Meta je prošle sedmice najavila još jedan veliki novitet na Fejsbuku – korisnicima će dopustiti da pod istim računom imaju čak pet profila za koje neće morati koristiti prave podatke, što je do sada bilo zabranjeno.

Ove promjene na Fejsbuku već su se počele pojavljivati dijelu korisnika, a očekuje se kako će svim korisnicima postati dostupne tokom sljedeće sedmice, prenosi Zimo.

BONUS VIDEO:

STIŽE POTPUNO NOVI FEJSBUK Velike promjene na popularnoj društvenoj mreži appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU