STRUČNJACI PREPORUČUJU Ove četiri poze su najbolje za smanjivanje stresa

Stavljanje seksa sa strane tokom stresnih razdoblja života nije dobro rješenje.

Sigurno mislite da svi položaji u seksu smanjuju stres i tjeskobu, nije li to poanta orgazma? Svakako se vaše tijelo tokom seksa opušta. Međutim, često je osoba koja je pod stresom nezainteresovana za seks i ne može zamisliti vruće igre pod plahtama.

Ali stavljanje seksa sa strane tokom stresnih razdoblja života nije dobro rješenje. Ove četiri poze su odlične za smirivanje, bolje povezivanje s partnerom, a zbog njih ćete biti opušteni i sretniji. Nemojte se žuriti i duboko dišite s partnerom tokom seksa.

1. Yab Yum

– Tradicionalna poza u tantričkom seksu koja omogućava partnerkama da se fokusiraju jedan na drugoga -što vas može osloboditi stresa koji se nakupio u vašem životu – objašnjava dr. Kerol Kvin, seksolog.

U ovoj pozi muškarac sjedi u lotus položaju, a žena treba sjesti na njega i staviti noge iz njegovih leđa, tako se gledaju u oči. Seks u ovom položaju može trajati duže, a puno je lakše uskladiti kretnje.

– Ovaj položaj posebno je moćan kada sinhrozijuete disanje i kretanje. Dodavanje ovih elemenata usporava kretanje i povećava fokusiranost – dalje dodaje.

2. Doggy Style

– Ovaj položaj je sjajan način da izbacite stres iz vašeg života nakon teškog dana – kaže Kara Kovac, edukator za seks iz Njujorka.

-To zahtjeva povlačenje kose, stvaranje buke i potpuno oslobađanje od nametljivih misli, što ga čini savršenim načinom za rješavanje agresije, stresa i anksioznosti. Nemojte se bojati ovog položaja – oslobađanje tijela je izvrsno sredstvo za ublažavanje stresa- dodaje.

3. Kašika (Spoon)

U ovom položaju žena leži ispružena, a muškarac leži iz nje. Uz ovaj potpuni kontakt kože vrlo brzo ćete se osloboditi napetost i tjeskobu.

 – Obratite pažnju na kontakt cijelog tijela: temperaturu, teksturu, oblik, pritisak i opšti osjećaj kože prema vašem partneru – kaže dr. sc. Džes Rajli iz Toronta.

Usmjerenost na fizički dodir može vam pomoći da se vratite u sadašnji trenutak. S tako čvrsto pritisnutim tijelima, vašem partneru može biti teško posegnuti i potaknuti vaš klitoris.

Rajli preporučuje korištenje vibratora za klitoris, ako ga postavite između tijela, proizvesćete senzacije u kojima ćete oboje uživati.

4. Misionarska poza

Iako ovaj položaj može zvučati dosadno i uobičajeno, nije tako jednostavno.

– Ovo može biti jedan od opuštajućih položaja u kojem se možete povezati  – radi se o namjeri i želji koju unesete u seks- kaže Lorel Haus.

– Ovaj položaj mi je poznat i u njemu se osjećam ugodno, a danas ćemo ići još dublje – održavaćemo kontakt očima, ljubićemo se tokom čina, šapat ću mu u uho i bit ću potpuno otvorena i ranjiva – objašnjava dalje i dodaje da se tako rutinski položaj u seksu može transformisati u posebno intiman položaj.

STRUČNJACI PREPORUČUJU Ove četiri poze su najbolje za smanjivanje stresa appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU