10.5 C
Sarajevo
Subota, 1 travnja, 2023

Strukovni sindikat doktora medicine i stomatologije SBK/ Reakcija na izjave premijera SBK

Strukovni sindikat doktora medicine i stomatologije SBK, uputio je Reakciju na medijske izjave Premijera SBK Tahira Lende, koju prenosimo u cijelosti.

Neugodno smo iznenađeni najavama o mogućem smanjenju plaća radnicima u zdravstvu od strane Premijera SBK/KSB, izražavamo svoju zabrinutost glede izrečenih stavova I ideja prvog čovjeka Vlade.

U doba kad se cijeli svijet bori s najvećom zdravstvenom krizom u zadnjih sto godina,i razne države pokušavaju različite pristupe u obrani od pandemije, pojedinci iz ,,naših država,, su, odmah na početku,otišli korak dalje, razmatraju nešto što nikome na cijeloj planeti nije palo na pamet- da onima koji su najizloženiji surovoj bolesti treba smanjiti plaće.

I to sve ,pod izlikom- KAKO SVI PODJEDNAKO TREBAJU SNOSITI TERET PANDEMIJE I KRIZE!

Dok se mi (zdravstveni radnici) borimo kako spoznati bolest, što više naučiti o njoj, (kako bi mogli adekvatno odgovoriti na sve izazove sa kojima se suočavamo,da zaštitimo I pacijente I sebe,) dotle ,,naši,, političari smišljaju , na koji način da si osiguraju ,,prilive ,,u budžete, ali ne svojom pameću,nego preko leđa radnika, u ovom sučaju uposlenih u zdravstvu SBK/KSB!

I pored toga,što smo svakodnevno izloženi medijskom ,,linču,, raznih Premijera, ministara , glasnogovornika,političara ,,opće prakse,,raznih političkih namještenika, a sve sa ciljem, da u očima javnosti stvore dojam, kako je zdravstvo loše organizirano, korumpirano, aljkavo, traljavo, a mi zdravstveni radnici bezvrijedni I kukavice,,mi se za sada, uspješno nosimo sa teretom pandemije u SBK/KSB I u BiH.

Doduše, u našem okruženju postoje, I političari koji priznaju zasluge svojih medicinara,( I drugih) pa ih adekvatno I nagrađuju! Mi ne tražimo, da nas nagrađujete, ali tražimo poštovanje I priznanje, kakvo zaslužujemo! U suprotnom, naći ćemo načine da zaštitimo sebe I svoja dostignuta prava!

Svatko ima svoj posao i odgovornost, naša je borba protiv bolesti, a vaša je da se naša država ne spominje u svim vijestima kao jedina koja je smanjila plaće u zdravstvu u vrijeme pandemije.

Upravni Odbor Strukovnog sindikata doktora medicine I stomatologije SBK/KSB

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU