5.5 C
Sarajevo
Subota, 3 prosinca, 2022

Studenti eMPIRICE lansirali vlastitu digitalnu agenciju

Edmir i Anis upisali su studij Poslovne informatike na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA 2015. godine, a zajedno su, na isti dan, diplomirali jula 2018. godine. Kao studenti bilisu učesnici projekta „ICT poslovno inovacijski centar eMPIRICA“ i vole istaći da motivaciju još uvijek povlače iz tog projekta.Osim diplome fakulteta eMPIRICA, posjeduju i dvojnu diplomu Visoke škole za poslovne nauke iz Ljubljane.

Na svoj prvi poslovni angažman nisu dugo čekali nakon diplomiranja. Lansiranjem vlastite digitalne agencije pod nazivom inSuper, ostvarili su svoje ciljeve da stvaraju nešto sasvim novo i na svemu tome zajedno rade. Ono što je dodatno interesantno u njihovom zajedničkom poslovnom poduhvatu je da Edmir živi u Brčkom, a Anis u Beču.

U saradnji sa fakultetom eMPIRICA Edmir i Anis su organizovali Online Meetup tokom kog su sakolegama studentima podijeliti iskustva, ponudili saradnju, te razgovarali o mogućnostima pokretanja vlastite kompanije. Razgovaralo se o načinu rada digitalnih agencija, koja znanja stečena tokom studija na eMPIRICI su im bila najvažnija u radu te kasnije kod pokretanja vlastite kompanije, o pristupu klijentima i projektima, softverima koje koriste.

studenti empirice lansirali vlastitu digitalnu agenciju
studenti empirice lansirali vlastitu digitalnu agenciju

O svom profesionalnom razvoju Edmir i Anis kažu:

  Koristite li Akta Registar? Upoznajte sve prednosti najažurnije baze kompanija u BiH

Putovanje koje nam je pomoglo da bolje definiramo stvari

Često razmišljamo o svojim počecima još na fakultetu, onim vremenima koja su nam pomogla daodaberemo svoj put i načela koja ćemo slijediti tokom karijere, kao i života. Iako smo se tada tek upoznali,primijetili smo zajednički interes i strast prema dizajnu i tehnologiji. Sposobnost da budemo otvoreni bez predrasuda je krucijalna komponenta koju smovoljeli u našem poduhvatu.

Kultura koju gradimo

Pristup i saradnja s kojima smo započeli je nešto što smo željeli pretvoriti u agencijsku kulturu, kulturuizgrađenu na vrijednostima koja su nam pomogla da neprimjetno stvorimo opuštenu radnu atmosferu.Ovo iskustvo nam je pomoglo da definiramo naš pristup internoj i vanjskoj komunikaciji i načinu na kojiradimo s klijentima. Mi volimo raditi u atmosferi u kojoj će naš tim i klijenti moći osloboditi svoj punipotencijal i ostati otvoreni tokom čitavog našeg poslovnog poduhvata.

Zajedno možemo stvarati

Iako na početku nismo radili pod krovom agencije, prethodno smo surađivali i radili zajedno na više projekata. Tazajednička vizija stvaranja vrijednosti kombiniranjem tehnologije i dizajna jednostavno i intuitivno bila jeglavni pokretač ovog putovanja.

  Porezna uprava FBiH: U 140 kontrola zatečeno 28 radnika na crno

Fakultet eMPIRICA nastavlja sa organizovanjem online meetupa sa ciljem uspostavljanja profesionalne mreže svojih alumnija i studenata, a što će mladim ICT stručnjacima olakšati razvoj karijere, motivirati ih i ohrabriti na vlastite poslovne poduhvate već tokom studija.

Za sve one kojižele studirati na IT fakultetukoji pruža više, i svojim studentimaomogućava da realizuju poslovne ideje u okviru ICT poslovno inovacijskog centra eMPIRICA već tokom studija, napominjemo da je konkurs za upis otvoren za sljedeće studijske programe:

eMPIRICA Tuzla – studijski program Računarstvo i informatika,sa smjerovima:

  • Softversko inženjerstvo
  • Inženjerska informatika
  • Multimedijsko računarstvo
  • Poslovna informatika,

eMPIRICA Brčko, studijski programi:

  • Inženjerska informatika
  • Poslovna informatika.

Više informacija na www.empirica.ba

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU