Studentski domovi moraju obezbijediti bolje uslove smještaja

 Predstavnici Udruženja sudenata “Studentski centar”Sarajevo, Mahir Omerović iz Srebrenika, Almedin Žužo iz Jajaca i Kenan Velagić iz Bosanske Krupe posjetili su danas Kanton Sarajevo i zahvalili se predsjedavajućem  Skupštine Elmedinu Konakoviću na podršci u organizaciji njihovih studentskih sportskih igara “Šampioniada”.

Oni su s Konakovićem razgovarali o nekoliko mogućih projekata koji bi unaprijedili rad Studentskog centra, a prevashodno obezbijedili bolje uslove smještaja korisnika sarajevskih studentskih domova.

Jedan od takvih projekta je utopljavanje zgrada studentskih  domova  koji će,  kako je to istakao Konaković, biti dio započetog širokog projekta utopljavanja javnih objekata.

Konaković je upoznat i s problemima smještaja u studentskim domovima.

– Nisam znao  da studenti dnevno imaju samo  dva ili četiri sata toplu vodu. To je nedopustivo u današnje vrijeme  i učinit ću sve da se obezbijedi cjelodnevna obskrba toplom vodom, kao elementarnom potrebom. Takođe, studentske organizacije, njihove sportske igre i takmičenja uvijek će imati moju podršku – obećao je Konaković na sastanku s predstavnicima Studentskog centra Sarajevo, saopćeno je Press KS.

(FENA)


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU