Studio Teatar otvara festival Travničke večeri

Predstava u koprodukciji Studio Teatra i J.U. Centar za kulturu općine Travnik nastala u okviru projekta Osjeti Teatar svoje premijerno izvođenje će imati 17. jula na tradicionalnom festivalu Travničke večeri.  Riječ je o autorkoj predstavi dramaturginje Emine Omerović, a sama postavka tretira scenu kao prostor slobode gdje glumci  maštaju i istražuju pojmove kao što su djetinjstvo, sazrijevanje i traganje za identitetom. U ovoj dokumentarno-igranoj predstavi učestvuju Adna Dautović, Asadulah Nekemi, Sara Kelava, Stefan Jovišić, Vedad Kerić i Tarik Tuco.  Nakon premijernog izvođenja predstave publika će imati priliku da gleda i reprizu iste 18. jula, a 25. jula mladi teatarski umjetnici iz Travnika će gostovati na Omladinskom festivalu kulture u Busovači.

Projekat Osjeti Teatar se realizuje u četiri zajednice u kojima profesionalci iz oblasti teatarske umjetnosti sa mladima kreiraju autorske predstave koje će biti premijerno odigrane u te četiri zajednice (Busovača, Travnik, Vareš, Donji Vakuf), a finalni događaj projekta jeste učestvovanje svih predstava na Omladinskom festivalu kulture u Busovači u mjesecu julu u novoizgrađenom amfiteatru na otvorenom koji se također gradi u okviru navedenog projekta.

Projekat Osjeti Teatar  se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID)

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU