3.8 C
Sarajevo
Nedjelja, 27 studenoga, 2022

Study week 2019: Prilika za nova iskustva i razmjenu studenata

Narednih sedam dana Edukacijskko rehabilitacijski fakultet u Tuzli postat će središte sticanja i širenja znanja i vještina. Uz neizostavnu razmjenu iskustava u oblasti socijalne pedagogije, ovogodišnja studijska sedmica za cilj ima jačanje saradnje između tuzlanskog fakulteta i Univerziteta u Baselu.
Za Robina Renhearta sa Univerziteta u Baselu, dolazak u posjetu kolegama sa Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta u Tuzlu je novo i divno iskustvo. Kaže da je saznao da su socijalni radnici u Bosni i Hercegovini društveno visoko rangirani, veoma cijenjeni, što nije slučaj u zemlji kao što je Švicarska. Iskustvo razmjene studenata i sedmodnevni boravak u Tuzli, te druženje sa kolegama sa tuzlanskog fakulteta zasigurno će upotpuniti njegovo školovanje u Švicarskoj.

“Nadam se da će nam studenti reći šta su oni naučili, kako sistem ovdje radi, kako su socijalni radnici zapravo pozicionirani u Bosni i Hercegovini”, kazao je Robin Renheart, student sa Univerziteta u Baselu.

Kroz projekat internacionalne razmjene i dugogodišnje saradnje i ove godine studenti će kroz kombinovane grupe moći razmijeniti iskustva, već stečena ili nova znanja iz oblasti socijalne psihologije i poremećaja u ponašanju.

  (VIDEO) Katolici u BiH danas slave blagdan Svih svetih

“Study week je dobra prilika za studente da nauče mnogo toga kroz internacionalnu razmjenu. Također dobra je prilika i za naše studente da na neki način budu istrenirani, da uče na principu interkulturalnih sposobnosti i različitosti. U Švicarskoj je mnogo migranata, ovo iskustvo mogu svakako primijeniti i u našoj zemlji”, dodala je prof. Barbara Schurch, Univerzitet primijenjenih zanonosti u Baselu.

Ovosedmični Study week studenti će imati priliku da prisustvuju brojnim predavanjima profesora iz Švicarske i BiH, učinkovitost predavanja je veća zato što je plan i program studiranja na Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta u velikoj mjeri usklađen sa predavanjima na Univerzitetu u Baselu.

“Studenti koji završe studij na našem fakultetu apsolutno imaju mogućnost da se zaposle u bilo kojoj zemlji u Evropi i šire ali i da nastave svoje školovanje na sličnim univerzitetima.”, istakla je dr.sci. Lejla Kuralić Ćišić, šefica katedre Poremećaji u ponašanju Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta UNTZ.

Brojna predavanja, istraživanja, razmjena ideja i rezultata u okviru ovogodišnje studijske sedmice prilika su za kreiranje dalje zajedničke platforme za djelovanje, poručuje Kuralić Ćisić posjete institucijama TK.

  Velika Britanija - Više od 1.100 događaja u toku Sedmice sjećanja na Srebrenicu

rtv.slon

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU