Suci su dobili novi zadatak od UEFA-e

Čelnici UEFA-e imaju poseban zahtjev za suce u Ligi prvaka. Naime, moraju biti stroži prema nogometašima koji pretjeruju i simuliraju u duelu, pokušavajući suparnicima izvući žuti karton, priopćila je danas Europska nogometna unija (Uefa).

Uefa želi kazniti pokušaje “varanja” sudaca simuliranjem ili pretjeranim reagiranjem na sitne prekršaje u dvobojima, uoči početka grupne faze europskih natjecanja sljedeći tjedan.

“To predstavlja nekorektno ponašanje nogometaša prema kolegama, loš primjer nepoštovanja”, stoji u priopćenju čelnika UEFA-e za suđenje Roberta Rossettija.

Suci utakmica moraju biti ‘pametni’ i pokazati dobar osjećaj za igru ​​kada sude utakmice u Europi ove sezone.

“Ključno je da suci mogu pročitati igru ​​i razumjeti duh igre u ovakvim situacijama,” dodao je Rossetti, koji je vodio finale Europskog prvenstva 2008. te utakmice Svjetskog prvenstva 2006. i 2010. godine.

UEFA također želi da suci spriječe igrače da mobingiraju suce i druge službene osobe na utakmici kako bi utjecali na odluke i sukobe na terenu.

Odlučni smo zaštititi imidž nogometa i smatramo da su određena ponašanja na terenu i tribinama nedopustiva. dodao je Rossetti.

UEFA je održala brifing s međunarodnim sucima uoči početka sezone u kojoj će, uz klupska natjecanja i reprezentaciju, igrati utakmice Lige nacija i kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine.

“Želimo da naši suci ostanu skromni, da su obje noge čvrsto na zemlji, da marljivo rade, da budu disciplinirani, fokusirani na golove i da budu jaki i puni poštovanja”, izjavio je Rossetti.


www.sportskacentrala.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU