Sud Travnik: Studijska posjeta Okružnom sudu u Varbergu Švedska

Od 12.06.2022. godine do 15.06.2022. godine upriličena je studijska posjeta Okružnom sudu u Varbergu, Švedska, u okviru projekta Unapređenja rada sudaca i tužitelja – ICEA III, koji je u Općinskom sudu u Travniku ušao u zavidnu IV. fazu implementacije.

U Studijskoj posjeti boravio je projektni tim Općinskog suda u Travniku u kojem su bili predsjednik suda, Goran Dujić, tajnica suda, Alma Sejfuli, sutkinja, Jasmina Tahirović, sudska asistentica, Vildana Šabanović, te pripravnica i koordinatorica Kornelija Kuliš.

Plan i program ove posjete, organizirane od strane naših domaćina u Švedskoj bio je usmjeren na razmjenu iskustava i mišljenja, sve u cilju bolje implementacije spomenutog projekta. Tokom posjete članovi projektnog tima su priliku upoznati rad Okružnog suda u Varbergu, prisustvovati ročištima, te kroz radionice dodatno usvojiti pozitivne ideje koje mogu primijeniti u svakodnevnom radu Općinskog suda u Travniku.

Sa ove studijske posjete projektni tim donosi nove ideje i načine, kako unaprijediti ovaj projekat, te ga dodatno podići na još viši nivo.

Projektni tim Općinskog suda u Travniku pokazao da je svojim radom dosegao zavidan nivo, jer je donio brojne dokumente, te pravilnije rasporedio snagu pripravnika, a sve u cilju efikasnosti posla, što se ogleda i u pozitivnoj godišnjoj statistici. Sve to je prepoznato i od strane kolega iz Okružnog suda u Varbergu i tima Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BIH koji su također boravili u Švedskoj sa projektnim timovima iz općinskih sudova iz Travnika, Zenice i Sarajeva.

sud travnik: studijska posjeta okružnom sudu u varbergu švedska

www.radiovitez.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU