2 C
Sarajevo
Utorak, 6 prosinca, 2022

Sud Travnik: Studijska posjeta Okružnom sudu u Varbergu Švedska

Od 12.06.2022. godine do 15.06.2022. godine upriličena je studijska posjeta Okružnom sudu u Varbergu, Švedska, u okviru projekta Unapređenja rada sudaca i tužitelja – ICEA III, koji je u Općinskom sudu u Travniku ušao u zavidnu IV. fazu implementacije.

U Studijskoj posjeti boravio je projektni tim Općinskog suda u Travniku u kojem su bili predsjednik suda, Goran Dujić, tajnica suda, Alma Sejfuli, sutkinja, Jasmina Tahirović, sudska asistentica, Vildana Šabanović, te pripravnica i koordinatorica Kornelija Kuliš.

Plan i program ove posjete, organizirane od strane naših domaćina u Švedskoj bio je usmjeren na razmjenu iskustava i mišljenja, sve u cilju bolje implementacije spomenutog projekta. Tokom posjete članovi projektnog tima su priliku upoznati rad Okružnog suda u Varbergu, prisustvovati ročištima, te kroz radionice dodatno usvojiti pozitivne ideje koje mogu primijeniti u svakodnevnom radu Općinskog suda u Travniku.

Sa ove studijske posjete projektni tim donosi nove ideje i načine, kako unaprijediti ovaj projekat, te ga dodatno podići na još viši nivo.

Projektni tim Općinskog suda u Travniku pokazao da je svojim radom dosegao zavidan nivo, jer je donio brojne dokumente, te pravilnije rasporedio snagu pripravnika, a sve u cilju efikasnosti posla, što se ogleda i u pozitivnoj godišnjoj statistici. Sve to je prepoznato i od strane kolega iz Okružnog suda u Varbergu i tima Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BIH koji su također boravili u Švedskoj sa projektnim timovima iz općinskih sudova iz Travnika, Zenice i Sarajeva.

  Važno upozorenje iz Doma zdravlja Novi Travnik
sud travnik: studijska posjeta okružnom sudu u varbergu švedska

www.radiovitez.ba

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU