Petak, 5 ožujka, 2021

Sutra 19. redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH

Predsjedavajući Mirsad Zaimović sazvao je za sutra 19. redovnu sjednicu Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH.

U najavljenom dnevnom redu su nacrti više zakona – o advokaturi, o vještacima u Federaciji BiH, o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku, kao i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga.

Nacrt Programa rada Predstavničkog doma za 2021. godinu,
Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Srednjoročni program održavanja, zaštite, rekonstrukcije, izgradnje i obnove autocesta, brzih cesta i magistralnih cesta za period 2020 – 2023. godine također su u prijedlogu dnevnog reda.

Predloženi su i odluka o prihvatanju zaduženja po Ugovoru o finansiranju između BiH i Evropske investicijske banke (EIB) za realizaciju Projekta izgradnje dionica autoceste Medakovo – Poprikuše na Koridoru Vc te izvještaji o prošlogodišnjem poslovanju Međunarodnog aerodroma Sarajevo, BH Gasa d.o.o Sarajevo i „Sarajevoputeva“ d.d. Sarajevo.

- Oglašavanje -

Prema najavljenom dnevnom redu, zastupnici će biti upoznati s informacijom o planu cijepljenja protiv COVID-19 u Federaciji BiH te donošenju odluka o propisivanju mjera neposredne kontrole cijena proizvoda od interesa za Federaciju BiH.

Prema obavijesti koju je predsjedavajući Zaimović uputio zastupnicima, ova sjednica će biti održana u hotelu “Hills” na Ilidži uz striktno poštovanje svih epidemiloških mjera.     

Fena

0 0 Glas
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na tntportal.ba unutar preuzetog članka. Hvala.

- Oglašavanje -Sutra 19. redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH

IZDVAJAMO

0
Zanima nas vaše mišljenje, molim vas, komentirajte.x
()
x