Sutra obustava saobraćaja pored Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase”

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost FK „Sarajevo“, za privremenu izmjenu režima saobraćaja u nedjelju, 18.02.2024 godine, od 10:30 do 15:30 sati.

Izmjena se odnosi na ulicu Patriotske lige – obilaznicu pored Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase”, i to od ulice Patriotske lige do ulice Betanija, a radi provođenja mjera osiguranja fudbalske utakmice.

Izmjena se sastoji od potpune obustave saobraćaja u ulici Patriotske lige – obilaznica pored Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“ od ulice Patriotske lige do ulice Betanija u navedenom vremenu, osim vozila pod pratnjom, vozila policije, vatrogasnih vozila i vozila medicinskih službi, odnosno drugih komunalnih službi u funkciji građana.

Alternativni pravac odvijanja saobraćaja za vrijeme obustave je ulica Betanija, i to od spoja sa saobraćajnicom Alipašina do spoja sa saobraćajnicom Patriotske lige – krak pored Zoološkog vrta Pionirska dolina.

Regulaciju toka saobraćaja na dijelu potpune obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne pravce vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

Rješenjem Ministarstva, a radi funkcionalne i sigurne obustave saobraćaja, neophodno je osigurati prisustvo redara organizatora i službenika policije na svim raskrsnicama preusmjerenja saobraćaja.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU