1 C
Sarajevo
Nedjelja, 2 travnja, 2023

Sutra počinje s radom Ambulanta porodične medicine Lukovo polje

Sutra počinje s radom Ambulanta porodične medicine Lukovo polje

Javna ustanova „Dom zdravlja“ Zenica obavještava javnost i pacijente da će sutra, 13. jula 2022. godine počet sa svojim radom Ambulanta porodične medicine Lukovo polje.

Ambulanta porodične medicine Lukovo polje radit će svaki radni dan od 07:00 sati do 15:00 sati.

Za sve dodatne informacije zainteresovani pacijenti Ambulantu porodične medicine mogu kontaktirati na telefon broj: 032/206-625.

U Ambulanti porodične medicine Lukovo polje radit će spec. dr. Mirsada Muratović, patronažna sestra Fatima Omeragić i medicinska sestra Munevera Skopljak.

Projekat izgradnje ambulante sa apotekom i mjesnom zajednicom vrijedan je 609.118,10 KM, a realizovan je sredstvima Grada Zenica, Javne ustanove „Dom zdravlja“ Zenica i Vlade Federacije Bosne i Hercegovine koja su obezbijeđena posredstvom aplikacije Grada Zenica na javni poziv za dodjelu sredstava.

Ambulanta porodične medicine Lukovo polje je nov, moderan objekat u kojem će se pružati kvalitetna zdravstvena zaštita za 1.706 mještana koji dosad nikad nisu imali porodičnu ambulantu, a zdravstvenu zaštitu su ostvarivali u susjednoj mjesnoj zajednici Radakovo. 

Osim početka rada Ambulante porodične medicine u Lukovom polju, JU „Dom zdravlja“ Zenica pokrenula je aktivnosti s ciljem adaptacije još dvije ambulante i to Ambulante porodične medicine Jalija i Ambulante porodične medicine Travnička. 

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU