Sutra počinje s radom Ambulanta porodične medicine Lukovo polje

Sutra počinje s radom Ambulanta porodične medicine Lukovo polje

Javna ustanova „Dom zdravlja“ Zenica obavještava javnost i pacijente da će sutra, 13. jula 2022. godine počet sa svojim radom Ambulanta porodične medicine Lukovo polje.

Ambulanta porodične medicine Lukovo polje radit će svaki radni dan od 07:00 sati do 15:00 sati.

Za sve dodatne informacije zainteresovani pacijenti Ambulantu porodične medicine mogu kontaktirati na telefon broj: 032/206-625.

U Ambulanti porodične medicine Lukovo polje radit će spec. dr. Mirsada Muratović, patronažna sestra Fatima Omeragić i medicinska sestra Munevera Skopljak.

Projekat izgradnje ambulante sa apotekom i mjesnom zajednicom vrijedan je 609.118,10 KM, a realizovan je sredstvima Grada Zenica, Javne ustanove „Dom zdravlja“ Zenica i Vlade Federacije Bosne i Hercegovine koja su obezbijeđena posredstvom aplikacije Grada Zenica na javni poziv za dodjelu sredstava.

Ambulanta porodične medicine Lukovo polje je nov, moderan objekat u kojem će se pružati kvalitetna zdravstvena zaštita za 1.706 mještana koji dosad nikad nisu imali porodičnu ambulantu, a zdravstvenu zaštitu su ostvarivali u susjednoj mjesnoj zajednici Radakovo. 

Osim početka rada Ambulante porodične medicine u Lukovom polju, JU „Dom zdravlja“ Zenica pokrenula je aktivnosti s ciljem adaptacije još dvije ambulante i to Ambulante porodične medicine Jalija i Ambulante porodične medicine Travnička. 

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU