SVAKA ČAST! Iako su izgubili 90% tržišta održavaju proizvodnju i doniraju!

U današnje vrijeme neizvjesnosti, svjetske epidemije virusa i opće ekonomske propasti, firma Nobil se i dalje bori da osigura svim uposlenicima redovnu isplatu plaća. Pored toga, uspijevaju pomoći i mnogim institucijama i pojedincima u potrebi.

Bore se svom snagom

Tvornica madraca i kreveta Nobil iz Nove Bile je do neki dan uspješno poslovala izvozeći preko 70% svojih proizvoda u EU, te plasirajući iste kroz osam svojih poslovnica širom BiH. U samo nekoliko dana, izgubili su 90% svog tržišta, a uz više od stotinu zaposlenika, došle su i brige kako osigurati svim uposlenicima plaću u mjesecima koji predstoje.

Najveća neizvjesnost leži pravo u činjenici što nitko ne može sa sigurnošću reći koliko će dugo trajati kriza i do kada će biti u stanju proizvoditi bogat asortiman proizvoda.

Umjesto madraca, proizvode maske

S prvim pojavama epidemije, došlo je i do velikih potreba za zaštitnom opremom kao što su zaštitne maskice i navlake za obuću. Uz malo improvizacije i puno truda, koristeći materijale koji su korišteni kao sirovina za proizvodnju madraca, uspjeli su organizirati proizvodnju maskica i navlaka.

svaka čast! iako su izgubili 90% tržišta održavaju proizvodnju i doniraju!
donacija za bolnicu ” dr fra mato nikolić” nova bila

Iste doniraju bolnicama, domovima zdravlja i osobama u potrebi. Vrijedne šivačice svakodnevno proizvode maskice kojih, na žalost, nikada nije dosta.

Također, većina proizvodnje se preusmjerila na proizvodnju madraca, prenosnih kreveta, posteljine, jastuka i jorgana za potrebe karantena, bolnica, šatora i vojske. Velike su količine potrebne, rokovi su kratki ali je vrlo bitno da se karantene čim prije opreme da bi se mogle koristiti.

Sigurnost zaposlenika na prvom mjestu

Da bi maksimalno zaštitili svoje kolege u firmi Nobil su uvedene posebne mjere zaštite. Radi se s maskama i rukavicama ako to radno mjesto dopušta, svi se radnici podvrgavaju testiranju temperature pri dolasku i odlasku iz firme.

svaka čast! iako su izgubili 90% tržišta održavaju proizvodnju i doniraju!
mjerenje temperature zaposlenika nobila

Postavljene su spužve za dezinficiranje automobilskih guma i obuće, radi se u pola smjene, posebne mjere su uvedene za ishranu radnika, posebne mjere za utovar i istovar.

Nadamo se da ćemo uspjeti zajedničkim snagama prebroditi ovu krizu, da ćemo pomoći koliko možemo zajednici, da ćemo održati zdravlje svih kolega, biti strpljivi, tolerantni i dobri jedni prema drugima, te se brzo vratiti u prijašnje stanje.

Želimo vam puno zdravlja i mirnog sna.
Vaš Nobil!

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU