Svečano otvoren 6. Memorijalni turnir ‘Elvis Husaković Eli’

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović danas je u dvorani R – Sport centar svečano otvorio Memorijalni turnir u malom fudbalu “Elvis Husaković Eli”, koji već šestu godinu organizuje Udruženje maloljetnih boraca općine Centar.

Turnir, koji je organizovan u okviru manifestacije „Dan maloljetnog borca općine Centar Sarajevo“, nosi naziv po heroju Elvisu Husakoviću Eliju koji je u borbama za oslobađanje šireg rejona okupiranih sela Danilovići i Čamovine na Nišićkoj visoravni teško ranjen 5. novembra 1994. godine, te je, nažalost, nedugo nakon toga i preminuo.

Ministar Osmanović istakao je kako ovo udruženje radi izuzetan posao na promociji kulture sjećanja, te poručio kako podrška Ministarstva neće izostati ni u narednom periodu.

– Moram prvenstveno da pohvalim rad Udruženja maloljetnih boraca općine Centar i njihov doprinos kulturi sjećanja. Jedni su od rijetkih koji ne zaboravljaju svoje heroje, mladiće, koji su nas prerano napustili i za domovinu dali svoje živote. Uvijek naglašavam kako sportske manifestacije spajaju ljude, i nadam se da će i danas biti tako. Svim učesnicima želim jedno lijepo sportsko druženje, fer takmičenje i neka pobijedi najbolji – poručio je ministar Osmanović.

Otvorenju turnira prisustvovao je i dogradonačelnik Sarajeva Samir Avdić.

Članovi Udruženja sa još 200 učenika osnovnih škola i zvanica posjetili su i mjesto stradanja Elvisa Husakovića Elija i njegovih saboraca na Nišićima.

Učešće na turniru uzelo je ukupno 12 ekipa, a pehar i prigodne nagrade biće uručeni najboljim među njima.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU