Svečano otvoreno Cineplexx kino Sarajevo

Napokon smo dočekali, nakon dugog puta, da otvorimo Cineplexx ovdje u srcu Sarajeva – kazao je večeras na svečanosti upriličenoj povodom otvaranja tog kina finansijski direktor i managing partner Cineplexx Internationala Christof Papousek

On je podsjetio da su zbog pandemije kina u svijetu prestala s radom te da otvaranje Cineplexx Sarajevo ne slavi samo otvaranje jednog kina, nego i povratak kina.

Papousek se ovom prilikom zahvalio partnerima i saradnicima, direktoru Cineplexxa Sarajevo Enveru Hadžiabdiću, direktoru Sarajevo film festivala Mirsadu Purivatri te vlasniku i direktoru Europe grupacije Rasimu Bajroviću.

On je kazao da Cineplexx, sa sarajevskim kinom, ima 63 kina u čitavom svijetu.

Novo multipleks kino, sa osam kino dvorana opremljenih najsavremenijom tehnologijom, nalazi se na Marijin dvoru, u centru Sarajeva, uz Hotel Holiday, i prostire se na 5.000 kvadratnih metara.

svečano otvoreno cineplexx kino sarajevo
svečano otvoreno cineplexx kino sarajevo

Cineplexx Sarajevo ponudit će više od 1.000 sjedišta, među kojima su i posebna VIP kožna sjedišta, LoveBOX i ljubavna sjedišta.

Direktor Sarajevo film festivala Mirsad Purivatra kazao je da je presretan jer je otvorenje Cineplexx kina u Sarajevu ostvarenje jednog sna dugog desetak godina.

On je također zahvalio svima koji su učestvovali u realizaciji otvaranje Cineplexx kina Sarajevo.

  • O značaju Cineplexx kina i Sarajevu mogu samo da kažem da ovogodišnji Sarajevo film festival nakon, nažalost, zatvaranja Cinema City kina ne bi bio moguć ni na pola njegove veličine da danas ne otvaramo Cineplexx Sarajevo – kazao je Purivatra. On je istakao da se otvaranjem ovog kina dobija više od 1.000 sjedišta te da će se veliki dio programa SFF-a odvijati u prostoru tog novootvorenog kina.

Nakon pozdravnih govora zvanice su imale priliku pogledati film „Paklene ulice 9″, a Cineplexx Sarajevo zvanično sa radom počinje sutra.

U programu Cineplexxa Sarajevo su filmski hitovi poput najnovijeg nastavka kultne sage “Paklene ulice 9”, horror “Tiho mjesto 2” i animirana poslastica “Croods: Novo doba”…,

Cineplexx Constantin Film-Holding GmbH je osnovan 1951. godine u Austriji kao filmska distribucijska kuća te slovi kao moderna i vizionarska kompanija. Cineplexx International GmbH je započeo širenje 2009. godine u susjedne zemlje te je prvo kino izvan Austrije otvoreno u Bolzanu, u Sjevernom Tirolu. Danas Cineplexx ima jaku tržišnu poziciju sa preko 60 kino lokacija u Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori, Kosovu, Albaniji, Sjevernoj Makedoniji, Grčkoj, Italiji i Rumuniji.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU