17.7 C
Sarajevo
Četvrtak, 1 lipnja, 2023

Svestrana Amina Kajtaz za #SlušajDijete: “Roditelji, obraćajte pažnju i pružajte ljubav svojoj djeci!”

Najbolja bh, plivačica, olimpijka i državna rekorderka na 100 i 200 metara Amina Kajtaz u razgovoru sa Sarom i Tadejem kojim se priključila kampanji #SlušajDijete otkrila je šta je to čime se kao mala željela baviti, ali i čime se sve još bavi uz profesionalno plivanje.

“Kada sam bila mala imala sam zaista mnogo želja. Prvo sam željela da budem arhitektica, zatim sam željela da budem doktorica, pa se sve to izmijenilo, upisala sam tenis i htjela sam da se tim profesionalno bavim, na kraju je ipak najveća želja bila da budem profesionalna plivačica”, kazala je svestrana Amina, nabrojavši i ostala zanimanja:

“Pored toga što se profesionalno bavim plivanjem, trenutno sam studentica druge godine sporta i zdravlja, diplomirana sam nutricionistica i studentica četvrte godine menadžmenta.

Amina je u razgovoru otkrila da su je roditelji slušali i ispunjavali joj želje, ali su od nje očekivali pristojn o ponašanje i poštovanje prema njima, te da u svom djetinjstvu kojim je zadovoljna ne bi mnogo toga mijenjala. Kazala je šta želi za svako dijete, ali i uputila važnu poruku roditeljima:

“Svakom djetetu prvenstveno želim puno zdravlja, smatram da je zdravlje najbitnije i kada smo zdravi možemo postići sve ono što želimo. Druga stvar koju želim je ljubav od roditelja jer voljeno dijete je sretno dijete. Roditelji, obraćajte pažnju i pružajte ljubav svojoj djeci!”.

Amina Kajtaz jedna je od brojnih popularnih ličnosti i ljudi iz medija s kojima su djeca tokom kampanje uradila intervjue kako bi im pomogli da približe Konvenciju o pravima djeteta. S djecom su o njihovim pravima danas te o tome kako je bilo odrastati ranije govorili Amel Tuka, Larisa Cerić, Brankica Raković, Ana Bavrka, Boris Šavija, Amila Terzimehić, Đurica Štula, Amra Silajdžiž-Džeko, Dejana Rosuljaš….

U jednom od intervjua našla se i šefica predstavništva UNICEF-a za BiH dr. Rownak Khan, a kampanji su se priključili i predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović koji su u video obraćanjima poručili kako su djeca iznad svake politike u Bosni i Hercegovini.

UNICEF BiH kroz kampanju #SlušajDijete nizom aktivnosti obilježava 30. godišnjicu Konvencije o pravima djeteta kroz mobiliziranje podrške sa svih strana – od djece, škola, institucija pa do popularnih i medijskih ličnosti prenosi ZaSvakoDijete tim UNICEF BiH.

 

 

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU