Svi tuneli na autocesti A1 pokriveni mobilnom mrežom

Između Javnog poduzeća “Autoceste Federacije BiH” i BH Telecoma u poslovnoj zgradi ovog bh. operatera jučer je potpisana suradnja o pružanju mobilne mreže u tunelima na izgrađenom dijelu autoceste A1 na trasi koridora Vc.

Riječ je o tunelima Ričice, Pečuj, 1. mart, Gaj, Vis, 25. novembar, Grab i Ivan u ukupnoj dužini od 22.409 metara, priopćeno je iz Autocesta FBiH.

“Kao dvije javne kompanije u službi građana Bosne i Hercegovine činimo sve napore da im pružimo najbolju kvalitetu usluga. Svakako ćemo to nastaviti raditi i u brojnim drugim projektima u budućnosti”, naglasio je direktor “Autocesta FBiH” Elmedin Voloder.

Ugovor o korištenju cestovnog zemljišta i postojeće infrastrukture JP “Autoceste FBiH” za pružanje telekomunikacijskih usluga u tunelima na autocesti A1 potpisan je za narednih 20 godina čime se na duže vremensko razdoblje rješava pitanje signala mobilne mreže u tunelima na autocesti A1.

“Za ovo pokrivanje mobilnom mrežom BH Telecom je instalirao dvije nove bazne stanice koje signal u tunelu emitiraju korištenjem najmodernije opreme. Veliko zadovoljstvo mi je što smo našim korisnicima učinili još jednu olakšicu pri korištenju usluga u mreži BH Telecoma”, kazao je generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman.

Podsjetili su kako su krajem kolovoza prošle godine JP “Autoceste FBiH” u cilju podizanja kvalitete usluge za korisnike, poslale poziv svim telekom operaterima u BiH za puštanje mobilnog signala u tunelima. Početkom prošlog mjeseca Vlada FBiH je donijela Uredbu o izmjeni Uredbe o mjerilima za obračun naknade za korištenje cestovnog zemljišta i naknade za obavljanje pratećih djelatnosti na autocestama i brzim cestama u Federaciji BiH.

Izmjenom je propisana da se visina naknade za pokrivanje telekomunikacijskim signalom za telekom operatere u tunelima na dionicama autoceste utvrđuje mjesečno u konvertibilnim markama po dužnom metru samozračećeg kabla za radio signal, te da ova naknada za autoceste sada iznosi 0,05 KM, a za brze ceste 0,03 KM po dužnom metru.

Izmjenom Uredbe, visina naknade je korigirana i učinjena prihvatljivom telekom operaterima. Ujedno, JP “Autoceste FBiH” će moći ostvarivati prihod od ove usluge što do sada nije bio slučaj, a korisnicima autoceste će biti pružena veća sigurnost i bolje usluge, navodi se u priopćenju.

Fena

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU