16.6 C
Sarajevo
Subota, 13 kolovoza, 2022

Svjetski dan slobode medija

Svjetski dan slobode medija obilježava se svake godine 3. svibnja od 1993. godine kad ga je proglasila Glavna skupština Ujedinjenih naroda, a sindikati novinara i ove su godine najavili sudjelovanje u akciji Pet minuta gromoglasne tišine.

Akcija će se održati danas od 11.55 do 12 sati.

Sindikat medija iz Crne Gore pozvao je sve medije da se uključe u petominutnu akciju kada se neće objavljivati vijesti i komentari na portalima, na televizijama i radio stanicama bit će prekinut program, a novinari u tiskanim medijima prekinut će rad na 5 minuta.

Sindikat novinara Hrvatske također je pozivao svoje članove i sve novinare i medijske radnike da Svjetski dan medija obilježe 23. simboličnom akcijom Pet minuta gromoglasne tišine u utorak 11.55 sati kao upozorenje na nužnost bolje zaštite novinara i novinarstva kao nezamjenjivih čimbenika svake istinske demokracije.

Svjetski dan slobode medija obilježava se na godišnjicu Windhoeške deklaracije, izjave o principima slobodnih medija koju su sastavila skupina afričkih novinara 1991. godine u Windhoeku, u Namibiji, s jedinstvenom vizijom – zaštititi temeljna prava slobodnog tiska.

  U Tuzli uhapšen Denis Prcić, direktor Američkog univerziteta

(FENA) I. B.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Rahela
Rahelahttp://www.tnt.ba
Rahela Čabro je urednica na radiju i novinarka s decenijom iskustva. Blog je opušta, voli da istražuje i piše razne teme, posebno biznis ideje.
MOŽDA VAS ZANIMA
ANKETA
Da li izlazite na izbore u BiH?
DRUGI UPRAVO ČITAJU