Telemach fondacija i Udruga Rezon pozivaju mlade ulične umjetnike da se prijave na Street Art Mini akademiju u Mostaru

Telemach Fondacija i Udruga Rezon iz Mostara s ponosom najavljuju novi zajednički projekat – Street Art Mini akademiju, koja će se održati od 23.6. do 16.7. u Mostaru.

Cilj Akademije je edukacija i zabava, s fokusom na street art i urbanu kulturu. Namijenjena je talentovanim mladim umjetnicima iz Mostara starosne dobi od 15 do 25 godina, te umjetnicima od 18 do 25 godina iz ostalih dijelova Bosne i Hercegovine.

Polaznike Street Art Mini akademije očekuje saradnja s vodećim stručnjacima iz svijeta street arta i urbanog dizajna, predavanja iznimnih umjetnika, arhitekata i grafitera, kao i regionalno poznatih imena, a osim mentorstva pružit će i neizostavnu inspiraciju koje će ovim mladim ljudima pomoći u razvoju kreativnog potencijala.

U fokusu djelovanja Telemach fondacije su mladi i njihova perspektiva. A mladi ljudi su uvijek puni snova koji su, opet, naša inspiracija. Tu smo da ih podržimo i ohrabrimo u njihovim nastojanjima da te snove ostvare, bilo da se radi o umjetnosti, edukaciji ili nečem drugom. Radovi street art umjetnika predstavljaju pravo osvježenje na ulicama gradova i sretni smo što smo partneri Udruge Rezon u organizaciji događaja koji će polaznicima pružiti sjajne prilike za edukaciju i networking“, istakla je Hajdi Mostić, predsjednica Upravnog odbora Telemach fondacije.

Pohađanje Akademije je besplatno, uključujući repromaterijal za izradu umjetničkih djela i osvježenje za sve polaznike.

 „Mnogo nam je značajna podrška da unapređujemo edukativni segment naše produkcije te da motiviramo mlade da osnažuju svoj kreativni potencijal kroz street art scenu i urbanu kulturu. Rezon rezidencija ovog ljeta postat će kreativni inkubator i mjesto novih susreta , a realizacija mini Akademije je idealna za zagrijavanje pred nadolazeći 12. Festival. Street Art Mini Akademija nam je vjetar u leđa da uspostavimo kontinuirane programe za mlade koji će povezivati, inspirirati i stvarati nove generacije urbanih umjetnika – istakla jeMarina Đapić predstavnica i umjetnička direktorica Udruge Rezon. 

Po završetku, polaznici će dobiti diplome koje će potvrditi njihovu strast i znanje u području street arta. Vizija nam je obrazovati nove naraštaje uličnih umjetnika, a najbolji učesnici akademije imat će priliku učestvovati u aktivnostima ovogodišnjeg Street Arts Festivala u Mostaru, čiji je organizator Udruga Rezon.

Prijave na Street Art Mini akademiju su otvorene od 9. do 16. juna. Za više informacija posjetite Facebook/Instagram stranicu Udruge Rezon ili kontaktirajte putem e-maila: [email protected].

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU