Televizija Zenica danas slavi 28. rođendan

Simbolično na Dan državnosti BiH i novih demokratskih procesa i promjena u našoj zemlji, na današnji dan 1995. osnovana je Televizija Zenica, a prvi signal pustio je tadašnji načelnik općine Zenica Besim Spahić.

S mnogo entuzijazma je nastajala i rasla, uprkos tada teškim vremenima, držeći se prkosa karakterističnog našim narodima. Bila su to teška vremena, izlazili smo iz ratnih stradanja u našoj porušenoj zemlji, porušenoj i pogođenoj strašnom agresijom. Ali uprkos svemu, na pragu mira i na krilima slobode rodi se i naša Televizija, koja danas slavi svoj 28. rođendan.

To je jedan od projekata na koji sam ponosam. Mi smo tek u toku agresije shvatili šta znače komunikacije. Agresori na zemlju Bosnu prvo što su uradili, presjekli su sve komunikacije i komunikacijske centre i preusmjerili ih u službu agresije. Uprkos svemu, mi smo opstali i preživjeli i odmah smo između ostalog krenuli i u formiranje Televizije Zenica ”, prisjeća se Besim Spahić, bivši načelnik Općine Zenica.

besim spahić

Televizija Zenica 28 godina radi s istom misijom, pravovremeno izvijestiti sve naše građane o dešavanjima u lokalnoj zajednici, ali i šire. Sati i sati proizvedenog programa u koji je utakana neizmjerna količina ljubavi i istrajnosti su iza nas. Imala je naša Televizija i svojih sjajnih uspona, ali i padova… mada, anegdota i lijepih uspomena uvijek je bilo i svi ih se rado sjećaju. Mnogo talentiranih novinara iznjedrila je naša medijska kuća, koji su svoje prve novinarske korake napravili upravo u njenoj redakciji i rasli zajedno uz nju. Mnogi od njih su danas uspješni u akademskoj zajednici, veliki intelektualci kako našeg grada, tako i šire. A neki, nažalost, pišu svoje priče na nekom boljem mjestu

Vjerovali smo u novinarsku misiju-da novinar ne služi sebi, nego drugima. I to bi bio duh u kojem bi se ovaj javni servis trebao držati i danas. TV Zenica je lokalni medij i nema potrebe da se gura sa jačim medijskim kućama. Sa malo osoblja to i ne može. A li ono što Zeničanima i danas treba, jeste da im pokažete Zenicu, kakva je bila, kakva jeste i kakva može biti”, kazao je Adnadin Jašarević, direktor Muzeja Grada Zenica i bivši novinar RTV Zenica.

televizija zenica danas slavi 28. rođendan
adnadin jašarević

TV Zenica posluje u okviru javnog servisa Radio- televizije Zenica, sa glavnom misijom ostvarivanje prava stanovnika na potpuno, pravovremeno, istinito i objektivno informisanje. Danas program javnosti plasiramo putem tri medijske platforme: Televizija Zenica, Radio Zenica i Web portala, što je čini najutjecajnijim medijem u centralnoj Bosni i Hercegovini, Zeničko-dobojskom kantonu, a posebno u Zenici. Godinama unazad, organizacijom Ljetnog i Zimskog festvala obaramo sve rekorde posjećenosti našem gradu i na taj način pozicioniramo Zenicu kao muzički centar regiona i grad u koji se dolazi.

Kao u svakoj djelatnosti, pa tako i našoj, pokretačka snaga su ljudi. Njihova kreativnost i marljivost udarili su jake temelje, na kojim snažno i dan danas i 28 godina poslije čvrsto stojimo. A sve te snage ne bi bilo bez vas, dragi i vjerni naši gledaoci zbog kojih i jesmo tu. Zato, sretan nam Dan državnosti BiH i sretan nam 28. rođendan! Uvijek smo bili, i bit ćemo i dalje tu za Vas, jer Zeničani zaslužuju da imaju jedan javni servis kakav je Televizija Zenica. (M. H.)

The post Televizija Zenica danas slavi 28. rođendan appeared first on zenicainfo.ba.

zenicainfo.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU