arhiv

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Velikoj Kladuši, mjesto Purići učestvovala su dva vozila, putnički automobil marke Fiat Punto i teretni kombi Opel Vivaro, piše Crna-hronika.

Pričinjena je veća materijalna šteta a na sreću prema prvim informacijama nema povrijeđenih osoba.

Policijski službenici trenutno vrše uviđaj, a saobraćaj na ovom dijelu je usporen.

Uskoro očekujemo više informacija o cjelokupnom događaju.

Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu.

Pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Velika Kladuša i Bosanski Brod. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

U toku su radovi na asfaltiranju mostova kod tunela Vranduk II (Zenica-Nemila) zbog čega se danas do 00:30 sati saobraća naizmjenično, jednom trakom. U terminu od 00:30 do 05 sati saobraćaj se potpuno obustavlja. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica), Doljani-Metković (između graničnih prelaza) i Ključ-Bosanski Petrovac (na prevoju Lanište).

Podsjećamo vozače da je na snazi zakonska obaveza posjedovanja zimske opreme.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

 

 

Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o