-1.2 C
Sarajevo
Utorak, 30 studenoga, 2021
Još

  TKD Bosna stvara šampione, Kajević: Ponosni smo na ostvarene rezultate

  ()

  U današnjem vaktu koje je „pogano“ za mlade i sport u našoj državi, ali i cijelom svijetu, još uvjek ima klubova, trenera, sportskih radnika koji stvaraju  šampione i prave, zdrave  učenike, studente, korisne članove društva.

  Jedan od njih je i sjajni Tekvando kolektiv BOSNA. Ovaj izuzetan kolektiv, čiji članovi marljivo treniraju i takmiče se širom naše države i u inozemstvu,na najbolji način pokazuje kako se djeca izvode na pravi put,uklanjaju sa ulice i brojnih poroka koji vrebaju na svakom čošku. U svom dugodišnjem radu ovaj tim stvorio je nebrojan broj Balkanskih i državnih šampiona,osvajača brojnih medalja, pehara, diploma, priznanja nastupajući na brojnim prvenstvima i turnirima po cijeloj BiH (Bijeljina, Zenica, Kakanj, Sarajevo, Livno, Hadžići, Bugojno…) i Evropi (Hrvatska, Srbija, Njemačka, Slovenija…).

  Žetva medalja nastavljena u Zenici

  Ta niska priznanja nastavljena je prije par dana, kada su na državnom prvenstvu koje je održano u zeničkoj „Areni“ osvojili 3 pehara, 12 medalja a od kojih je 5 bilo zlatnih, 2  srebrene, pet bronzanih a dobili su i plaketu Tekvando saveza BiH.

  Ovaj kolektiv broji ogroman broj svojih takmičara koji treniraju na području općina Visoko, Breza, Vareš, Kiseljak…a imaju i svoj vlastiti prekrasan dom – Sportsko rekreativni centar BOSNA, koji se nalazi u naselju Muhašinovići u općini Visoko.

  tkd bosna stvara šampione, kajević: ponosni smo na ostvarene rezultate
  TKD Bosna stvara šampione, Kajević: Ponosni smo na ostvarene rezultate

  Poštovani čitaoci vaš novinar posjetio je ovaj kolektiv u njihovom prekrasnom SRC BOSNA i porazgovarao sa trenerima i osvajačima medalja i pehara , koji su nam iznijeli svoje impresije sa državnog prvenstva. Prvi čovjek kluba, majstor tekvandoa crni pojas 5 dan, dvostruki Ginisov rekorder Edin Kajević-Kaja o tome nam je rekao sljedeće:

  ”Normalno da smo svi u klubu prezadovoljni ostvarenim rezultatima u Zenici. Naši članovi su na najbolji način  pokazali koliko kvalitetno i studiozno se radi u našem kolektivu. Ovi pehari, medalje samo će biti dodatni stimulans svim našim članovima da pristupe još žeščim treninzima i da budu maksimalno spremni za nova priznanja na turnirima koji vrlo brzo slijede u našoj zemlji i inozemstvu,naravno ako to bude dozvoljeno zbog virusa korona.”

  tkd bosna stvara šampione, kajević: ponosni smo na ostvarene rezultate
  TKD Bosna stvara šampione, Kajević: Ponosni smo na ostvarene rezultate

  Osvajač zlatne medalje, a koji je proglašen najboljim formašem na državnom prvenstvu Kerim Ahmedspahić majstor tekvandoa, crni pojas 3 dan i Ginisov rekorder rekao je sljedeće:

  ”Izuzetno sam zadovoljan svojim nastupom i priznanjem koje sam dobio, a takođe sam sretan zbog  drugih medalja i pehara koje su osvojili  naši takmičari na ovom renomiranom prvenstvu,na kome je nastupilo 310 učesnika iz 39 klubova iz cijele države.Ovo je podstrek za moj budući rad i nadam se nova priznanja.”

  Osvajač zlata, koji je proglašen i za najboljeg kadeta na prvenstvu, Fahrudin Adilović o novom, vrijednom priznanju,rekao je sljedeće:

  ”Ponosan sam na svoj uspjeh na ovom državnom prvenstvu.Iza ove medalje i priznanja za najboljeg kadeta stoje mnogobrojni treninzi a koje vode moji vrsni treneri i koji su zaslužni za sve što sam do sada osvojio u svojoj karijeri.Predamnom su nova iskušenja,želim postići maksimum u ovom olimpijskom sportu, i zato nastavljamo još jače, snažnije, brže…”

  Sjajna takmičarka, koja je u dosašnjoj karijeri osvojila „more“ priznanja Amina Hrvat na ovom prvenstvu osvojila je bronzanu medalju i rekla je sljedeĆe:

  ”Naravno da sam sretna zbog nove medalje. Ovo je priznanje cijelom našem kolektivu, dokaz da se u ovom timu radi izuzetno stručno i da ćemo u narednim nastupima biti još bolji i osvajači  mnogo večeg broja medalja, pehara, diploma…

  Piše : Rešad MAMELA

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO