Tko su radnici iz BiH koji su se otrovali u Zagrebu, iz bolnica se oglasili o njihovom stanju

Sedmero državljana BiH, od kojih je najstariji (57) smrtno stradao, otrovalo se sinoć u kući u zagrebačkom naselju Resnik.

Ostalim muškarcima, starosti od 21 do 42 godine, pružena je liječnička pomoć.

– Ono što je policija za sada utvrdila, to je da je u tom prostoru bila visoka koncentracija ugljičnog monoksida, najvjerojatnije od plinskog bojlera. Kuća je zapečaćena, plin je zatvoren i slijedi očevid nakon kojeg ćemo moći točno reći što se dogodilo – izjavila je Marija Goatti, glasnogovornica PU zagrebačke.

Kako saznaje HTV, 57-godišnjak koji je izgubio život, preminuo je još sinoć u vozilu Hitne pomoći.

Povrijeđeni su prevezeni u tri zagrebačke bolnice – Sveti Duh, Merkur i KBC Sestre milosrdnice.

Iz KBC-a Sestre milosrdnice potvrdili su da su dva muškarca koja su se kod njih nalazila na liječenju nakon terapije kisikom puštena kući jutros oko 6 sati.

U bolnici Merkur su dva radnika na liječenju, obojica su dobro, jedan je još sinoć pušten kući, a drugi će biti otpušten tijekom dana.

Dvojica radnika su smještena u KB “Sveti Duh”. Tamošnja predstojnica Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje, prim. prof. dr. sc. Višnja Nesek Adam, izvijestila je o njihovom stanju:- Mi smo primili dva bolesnika jučer u kasnim večernjim satima, točnije poslije ponoći. Oni su došli stabilni već kod dolaska. Jedan od njih je bio nešto lošijeg općeg stanja tako da smo ga stavili u našu jedinicu za intenzivno liječenje na internoj klinici, a drugi je još uvijek u našem hitnom prijemu u opservaciji. Oboje su sada stabilno i bit će u redu – kazala je.

Još nije poznato odakle su u BiH radnici koji su stradali u Zagrebu, prenosi Avaz.

Dnevnik.ba

Izvorni članak

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU