Tokom vikenda oduzeta četiri vozila od “divljih vozača”: Upravljali bez položenog vozačkog ispita, imaju 75.000 KM neplaćenih kazni

Za dane vikenda sarajevska policija oduzela je vozila četvorici neodgovornih vozača u Sarajevu.

Ukupno imaju dug od gotovo 75.000 KM po osnovu neplaćenih kazni.

Trojica uhapšenih upravljala su vozilima bez položenog vozačkog ispita, dok je četvrti vozač upravljao bez važeće registracije i bez posjedovanja vozačke dozvole.

Naime, prvo su u subotu u 09:40 sati u ulici Safvet-bega Bašagića, općina Stari Grad, policijski službenici PU Stari Grad su kontrolisali putničko motorno vozilo „Opel Astra“, vlasništvo N.Ć., a kojim je upravljao M.Ć., rođen 1979. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da 45-godišnjak upravlja vozilom bez važeće registracije i bez posjedovanja vozačke dozvole, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 2.440,00 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja“, saopćeno je iz MUP-a.

Zatim istog dana nešto kasnije, u 10:15 sati u ulici Boce, općina Hadžići, policijski službenici PU Hadžići su kontrolisali putničko motorno vozilo „BMW“, vlasništvo B.B., a kojim je upravljao F.B., rođen 1997. godine, nastanjen u Hadžićima.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 15.440,00 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

U noći sa subotu na nedjelju, 07.04.2024. godine u 00:10 sati u ulici Adema Buće, općina Novi Grad, policijski službenici PU Novi Grad su kontrolisali putničko motorno vozilo „Citroen“, vlasništvo K.M., a kojim je upravljao V.M., rođen 1993. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 4.180,00 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

U nedjelju u 10:00 sati u ulici Patriotske lige, općina Centar, policijski službenici PU Centar, prilikom vršenja uviđaja saobraćajne nezgode su kontrolisali putničko motorno vozilo „VW Caravelle“, vlasništvo B.Š., a kojim je upravljao R.S., rođen 2000. godine, nastanjen u Sarajevu.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani upravlja vozilom bez boloženog vozačkog ispita, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 52.780,00 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Od svih prekršioca su privremeno oduzeta predmetna vozila, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podneseni Zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz člana 184. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini, a protiv vlasnika vozila iz člana 172. stav 5. istog Zakona.

The post Tokom vikenda oduzeta četiri vozila od “divljih vozača”: Upravljali bez položenog vozačkog ispita, imaju 75.000 KM neplaćenih kazni appeared first on Sarajevska sehara.

sarajevskasehara.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU