Tomislavgrad: Veliki požar iznad naselja, očekuje se helikopter Oružanih snaga

Djelatnici Profesionalne vatrogasne postrojbe iz Tomislavgrada od utorka gase požar iznad naselja od Crvenica, Seonice, Omolja do Borčana na području općine Tomislavgrad, a koji se opasno približio obiteljskim kućama.

Kako je za Fenu kazao zapovjednik Profesionalne vatrogasne postrojbe Mate Jurčević, trenutno je aktivna požarna fronta duga desetak kilometara iznad naselja Omolje gdje na velikom prostoru gori suha trava i nisko raslinje.

Naveo je kako je požarna fronta odbijena od obiteljskih kuća te se, uz pomoć vjetra, širi prema obližnjoj planini Orlov kuk gdje bi mogla ući u prostor visoke šume.

  • Radi se o nepristupačnom terenu za vatrogasce i njihova vozila pa je preko Civilne zaštite upućen poziv za angažiranje helikoptera Oružanih snaga BiH – kazao je Jurčević.

Uz pomoć djelatnika tomislavgradske šumarije i mještana u utorak je nakon više sati gašenja vatra na tom dijelu bila ugašena, ali se tijekom noći ponovno rasplamsala i nekontrolirano se širi.

Jurčević upozorava kako je požar najvjerojatnije izazvan ljudskom rukom te podsjeća na zabranu paljenja vatre na otvorenom koja se, kako kaže, ne poštuje.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU