-0.1 C
Sarajevo
Nedjelja, 29 siječnja, 2023

Torbe za djevojčice u 2021.

Školske torbe vašeg djeteta vjerojatno će biti najteža stvar na leđima pri kupovini. Torbe će se svakodnevno koristiti za nošenje predmeta u školu i iz nje,a nekada i za neke druge aktivnosti, hobije, sportove izlete i slično.

Torbe treba pažljivo odabrati, posebno torbe za djevojčice, zašto možda se pitate?

 Mora izdržati svakodnevnu upotrebu, uključujući putovanja u školu i iz škole, kao i neke ostale aktivnosti.  Ne znam zašto, ali mislim da je mnogo teže odabrati torbe za djevojčice. Pored njene funkcionalnosti i izdržljivosti, one moraju lijepo i izgledati, dok dječaci toliko i ne mare oko toga.

Zato što su one te koje ujutru odlaze sa našom djecom, i kasnije ih prate kući. Torbe čuvaju njihoce užine, knjige, pernice, nekada čak i nade i snove.

Sigurno ste svjesno ili nesvjesno primijetili, da kako dječaci tako i djevojčice biraju torbe koje pokazuju njhove interese i ličnosti. Torba je odraz djeteta. Čak iako vaše dijete bira torbu po svom omiljenom crtanom liku ili boji, pored toga morate obratiti pažnju na kvalitet i udobnost te torbe.

  Koronavirus i trudnoća | Planeta Zdravlja

Da li se torbe zatvaraju i otvaraju kako treba, jesu li sigurni, jesu li šavovi uredni, rubovi, kakva je širina naramenica, da li imaju spužve na njima?

Potražite par širokih, podstavljenih naramenica koje će pomoći ravnomjerno rasporediti težinu i smanjiti rizik od naprezanja mišića. Uske naramenice i torbe s jednim remenom vrše prevelik pritisak na ramena i leđa. Prilagodujući kaiševe djetetu, pripazite da torba dobro leži na tijelu i da se ne naginje. Bilo bi dobro da je zadnja strana i naramenice obloženi pjenom. To možete provjeriti laganim testom. Pritisnite područje i sačekajte da se pjena vrati u stari oblik.

torbe za djevojčice
torbe za djevojčice u 2021.

Pošto sam se i sama našla u ovoj dilemi, koja su najbolje torbe za djevojčice ili dječake, prva stvar koju sam primijetila, da su sada prisutne ogromne torbe. Ukoliko je jastučić od pjene koji se nalazi na leđima vaših mališana, nađe na donjem dijelu vrata ili glave, torba je prevelika.

Prije nego što se odlučite za torbu, budite svjesni koliko je, nažalost naš sistem, opteretio naše mališane. Trebaju nositi mnogo sveski, udžbenika i pribora. Dakle, budite sigurni da sve što je potrebno treba stati ali s druge strane da ne bude prevelika torba vašem mališi.

Treba birati torbe za sigurnim zatvaračima.

Materijal

Sintetički materijali, poput najlona ili poliestera, otporniji su na vodu, ali manje su ekološki od prirodnih vlakana.Ako vam je ekološka održivost bitna – a vaš mališan nije previše sklon prosipanju – potražite ruksak izrađen od prirodnih materijala kao što je konoplja.

  PROBLEM VEĆINE ŽENA U OVA DVA SLUČAJA MOŽE BITI VEOMA OPASAN Evo o čemu je riječ!
torbe za djevojčice
torbe za djevojčice u 2021.

Patent zatvarači

(već pomenuti) Kvalitetni patentni zatvarači koji se glatko zatvaraju i ne hvataju se za materijal obično traju duže. Čičak nije toliko izdržljiv kao dobro izrađeni zatvarač.

Reflektor

Za dodatnu zaštitu od automobila i bicikala navečer i noću, mnoge torbe dolaze s reflektirajućim oznakama. Ukoliko ste ipak kupili torbu bez oznaka, uvijek možete dodati jedan na zatvarač.

Hodajući po centru, i tražeći najpogodniju torbu za mališana, primijetila sam da je sada trend torba na točkiće. To se na prvu čini kao super opcija za olakšanje tereta, ali u obzir treba uzeti da li  je vaše dijete dovoljno snažno da torbu ponese uz stepenice i da li se ti kotači mogu okretati u svim vremenskim uslovima.

Bilo bi dobro da obratite pažnju na ovih nekoliko gore navedenih stavki bilo da birate torbe za djevojčice ili dječake.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU