Tragedija na rođendanu popularne blogerice: Poginuo joj muž i dvoje prijatelja (VIDEO)

Za svoj 29. rođendan, koji je slavila u Moskvi, Didenko je isplanirala posebno vizualno iznenađenje

Na rođendanskoj proslavi ruske influencerice Ekaterine Didenko poginule su tri osobe, među kojima je i njen muž. Još nekoliko ljudi završilo je u bolnici nakon što je proslava pošla po zlu.

Za svoj 29. rođendan, koji je slavila u Moskvi, Didenko je isplanirala posebno vizualno iznenađenje.

Kad su se njeni gosti okupili pored bazena, u njega je ubačeno 25 kilograma suhog leda tj. ugljikova dioksida u krutom stanju. Stvari su nakon toga pošle po zlu.

Suhi led počeo se topiti, a prostorija se napunila ugljen dioksidom. Dim koji se počeo stvarati oduševio je goste koji su uskočili u bazen. Nekoliko sekundi kasnije počeli su se gušiti te su se onesvijestili.

Troje ih je preminuli, a nekoliko završilo u bolnici. Među preminulima je Ekaterinin suprug Valentin, IT stručnjak.

Osim za njega, zabava je bila kobna za Ekaterinine prijatelje Nataliju Monakovu i Jurija Alerova, koji su preminuli na mjestu nesreće.

Pomoć doktora zatražila je i Ekaterina, koju na Instagramu prati 1,2 miliona ljudi.

Sljedećeg dana oglasila se na društvenim mrežama.

“Moj muž Valja više nije s nama. Ni Nataša. Ni Jura. Nisam plakala jučer… Ali danas sam eksplodirala. Mislila sam da to nije istina, da je noćna mora. Naša kći Nastja jutros se probudila i pitala gdje je tata. Ne znam kako da joj kažem. Stalno me ispituje zašto plačem”, ispričala je.

Vlasti su pokrenule istragu, a očekuje se da će neko biti optužen da je nemarom uzrokovao tri smrtna slučaja. Osim Ekaterine, pod istragom su i vlasnici kompleksa u kojem se održala zabava, a koji su navodno znali šta se planira.

Ruska javnost oko ove je vijesti podijeljena. Dok neki žale Ekaterinu koja je ostala udovica, drugi tvrde da je zbog njene gluposti on preminuo.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU