6 C
Sarajevo
Četvrtak, 21 listopada, 2021

Travničani k’o Holivudski glumci / Bježeći od policije skakali u kanal Lašve

Na magistalnom putu M-5 na ulazu u Travniku u noći sa ponedjeljak na utorak odvijala se prava filmska scena kada su policijski službenici zaustavili vozilo u kojem su se nalazile tri osobe.

Naime, po izjavama očevidaca nakon što je zaustavljeno vozilo od strane policijske patrole, osobe koje su se nalazile u vozilu dale su se u bijeg. Nakon što su vidjeli da ne mogu pobjeći policiji počeli su skakati u kanal rijeke Lašve. Ipak, intervencijom policije uhapšeni su i lišeni slobode.

Evo šta kaže zvanični izvještaj MUP-a

Dana 01.07.2019.godine oko 22,15 sati na magistralnom putu M-5 u mjestu Kanare, općina Travnik policijski službenici PU i PS Travnik izvršili su kontrolu i pregled vozila marke Audi 80, u kojem su zatečene osobe A.M. rođen 1986.godine, J.M. rođen 1980.godine obojica iz Travnika, kao i S.M. rođena 2001.godine iz Šipova. Tom prilikom, kod istih je pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga.

U nastavku aktivnosti, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik izvršen je pretres porodične kuće koju koristi A.M. u mjestu Turići, općina Travnik. Prilikom pretresa pronađeno je više komada tzv. bombica sa praškastom materijom i određena količina zeljaste materije za koje se sumnja da su opojne droge speed i cannabis, kao i predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, osumnjičeni su lišeni slobode i protiv istih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
NAJNOVIJE
Možda vas zanima