Travničanin lažno dojavio bombu u ugostiteljskom objektu

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK i PS Vitez uspješno su rasvijetlili krivično djelo „Lažno prijavljivanje” iz člana 347. KZ FBiH, koje je počinjeno na području općine Vitez.

Dana 07.11.2021.godine oko 00,30 sati u PS Vitez je prijavljeno da su u ugostiteljski objekat koji se nalazi u mjestu Bila, općina Vitez, postavljene dvije eksplozivne naprave, te da će iste biti aktivirane. Operativnim radom na terenu, službenici policije su došli su do saznanja da je osumnjičeni za navedeno krivično djelo Z.Č. rođen 1962.godine iz Travnika. Prijava je zaprimljena u vrijeme dok je u objektu bio veći broj gostiju. Po prijavi službenici policije su izašli na lice mjesta, te izvršili kontradiverzioni pregled ugostiteljskog objekta, gdje su utvrdili da se radi o lažnoj dojavi.

Policijski službenici PS Jajce uspješno su rasvijetlili krivično djelo „Otuđenje tuđe pokretnine“ koje je izvršeno u proteklom periodu na području općina Jajce.

Naime, dana 25.11.2021.godine u PS Jajce je prijavljena krađa teretnog motornog vozila marke Fiat koje je bilo parkirano uz magistralni put M-16, Jajce-Banja Luka. Navedeno vozilo je isti dan i pronađeno u mjestu Šibenica, općina Jajce.

Policijski službenici, operativnim radom na terenu, su došli do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetnog krivičnog djela A.K., rođen 2002.godine iz Jajca.

Protiv osumnjičenih slijedi podnošenje Izvještaja nadležnom Kantonalnom tužilaštvu o počinjenim krivičnim djelima.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU