Travničaninu A.D. osam godina zatvora za silovanje starice
travničaninu a.d. osam godina zatvora za silovanje starice

Alem Delić (24) iz Travnika pravosnažno je osuđen u Vrhovnom sudu RS na osam godina zatvora zbog silovanja M.U. (71) u Banjoj Luci, piše Glas Srpske.

Ovom odlukom potvrđena mu je ranije izrečena prvostupanjska presuda koju mu je izrekao banjalučki Okružni sud. Tajnica Vrhovnog suda RS Jelena Despotović kazala je da je presuda Deliću izrečena nakon što je vijeće odbilo žalbu obrane.

Prema presudi, zločin se dogodio 25. rujna 2019. godine u kući u kojoj je Delić živio kao podstanar, a u kojoj je živjela i žrtva. U ranijoj presudi se navodilo da je Delić tog dana oko jedan sat iza ponoći ušao u sobu u kojoj je M.U. spavala na spratu kuće. Više puta je udario pesnicom u glavu i onesvjestio, a potom silovao.

Nakon toga je urinirao po njoj i pobjegao. U napadu M. U. je zadobila teške povrede. Delić je tijekom sudskog procesa svjedočio da se ne sjeća kritičnog događaja. Ispričao je da je tu večer zajedno s prijateljem pio alkohol i pušio marihuanu te da se uopšte ne sjeća dolaska kući, već samo ujutro buđenja u mokrim hlačama. Kazao je i da je prije odlaska na posao žrtvu sreo u kući kada mu je, sva modra i zatvorenog oka, rekla: “Vidi šta si mi uradio! Zašto ti je to, sine, trebalo!?”.

– Pretpostavio sam da je pretučena, ali se ničega nisam sjećao. Rekao sam joj da nije moguće da sam to uradio – rekao je Delić pred sudom, dodajući da je sa žrtvom bio u dobrim odnosima te da su često zajedno jeli i pili kavu.www.vitez.info

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU