TRAVNIK / Poziv za čiščenje i uređenje spomenika iz Drugog svjetskog rata

Nakon nemilog incidenta i skrnavljenja biste Josipa Broza Tita, UABNOR Općine Travnik poziva sve Forume mladih parlamentarnih političkih partija sa područja Općine Travnik da se u četvrtak, 06. maja 2021. godine u 11,00 sati priključe članovima UABNOR-a u čiščenju i uređenju Spomen kosturnice “Majka” i Spomenika oslobodiocima Travnika.

Ovu inicijativu UABNOR Općine Travnik pokrenuo je iz razloga što samo mladi naraštaji, posebno aktivisti u političkim subjektima, kada spoznaju značaj antifašističke borbe imati osjećaj za čuvanje spomenika koji obilježavaju i čuvaju od zaborava žrtve antifašističke borbe u Drugom svjetskom ratu. Razlog ovoj inicijativi su nastupi u političkim izbornim kampanja u kojima političari u svojim istupima na javnim skupovima se hvale kako su nosioci ideje antifašizma i kako je ideja antifašizma vodilja u njihovoj političkoj partiji, imala ta stranka nacionalni predznak ili ne.

Članovi UABNOR-a Općine Travnik iskreno se nadaju da će sutra, 06. maja 2021. godine odazvati veći broj mladih i dati svoj doprinos u akciji čiščenje i uređenja historijskih spomenika iz Drugog svjetskog rata.

Predsjednik Fuad Lolić

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU