Travnik/ U nedjelju na Vilenici canicross utrka

Travničane će ovaj vikend iznenaditi jedan nesvakidašnji događaj.

Naime, prva canicross utrka (trčanje sa psima) „Kirina staza“ bit će održana na planini Vilenica. Više o ovoj zanimljivoj utrci  dugoj  7 kilometara koja će proći prekrasnim prirodnim ambijentom bogatim zanimljivim potocima i šumskim putevima, kazao nam je organzator iste Oliver Jović.

https://www.facebook.com/Kanal6HD/videos/314406663580668

U okviru utrke planirane su i popratne aktivnosti koje podrazumijevaju različite radionice, degustaciju autohtone domaće hrane, canihike i planinarske ture te druženje ljubitelja pasa i prirode.

Ako volite trčanje i pse, pogotovo druženje u prekrasnom ambijentu prirode, spremite patike za trčanje i u nedjelju na Vilenicu, a kako bi sve proteklo u najboljem redu, organizatori utrke će osigurati medicinsku i veterinarsku pomoć, parking mjesto i prijevoz do mjesta utrke. Svi učesnici u startnom paketu dobit će unikatne dizajnerske majicu sa logom utrke, finišersku medalju, broj, okrepu, ručak te sponzorske poklone.

Canicross je sportska disciplina koja je postala popularna početkom milenija, a prvo svjetsko prvenstvo održano je 2003. godine. Ovaj sport nastao je spontano u nordijskim zemljama iz treninga sportskih pasa koji zimi vuku zaprege, a održavaju kondiciju tokom čitave godine, odnosno i onda kada nema snijega.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU