Treći “Zenica Meet UP” ponudio nekoliko zanimljivih projekata

treći "zenica meet up" ponudio nekoliko zanimljivih projekata

Nedavno održani treći „Zenica Meet Up“ rezultirao je sve većim brojem zainteresovanih učesnika koji su ponudili nekoliko kvalitetnih i dobrih projekata na kojima se već počelo raditi.

Predloženi su, između ostalog, projekti koji imaju za cilj čistu i ekološki osviješteni Zenicu. „Jedan od učesnika ponudio je rješenja u vidu softvera, a koji bi, prvobitno, služili za nadgledanje deponije. Da bi se projekat mogao realizirati, potrebno je, prije svega, da isti bude u vlasništvu javnog preduzeća, kao i da se u njegovu dalju sprovedbu uključe IT stručnjaci iz Zenice koji bi, u konačnici, i profitirali zahvaljujući ovom projektu. Još jedan zanimljiv prijedlog došao je od Zeničanina nastanjenog u New York-u, a koji je, između ostalog, košarkaški trener i suvlasnik jedne internacionalne sportske akademije, a riječ je o osnivanju košarkaških kampova za mlade kao i o eventualnom slanju mladih košarkaša u New York na dopunu znanja“, kazala je Maša Škrbić, stručna saradnica za marketing, promociju i investicije u Službi za privredu i upravljanje razvojem.

Tokom trećeg „Zenica Meet Up-a„ iznesen je i prijedlog izgradnje spalionice, putem sredstava Evropske Unije, te je ponuđena mogućnost izrade kartografskog prikaza grada kroz historiju, a o svemu ovome raspravljat će se i na budućim sastancima. Prvi naredni sastanakzakazan je za 25. maj u 19:00 sati. (B.D.)Izvorni članak

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU