Trećina Nijemaca nije sigurna hoće li igdje na odmor, 28 posto ih neće nigdje – TNTPortal

Otprilike trećina Nijemaca nije sigurna hoće li odmor ove godine biti opcija zbog dugotrajnih ograničenja u pandemiji koronavirusa, pokazuju rezultati istraživanja, a oni koji planiraju prednost daju putovanju automobilom i odsjedanju u privatnom smještaju.

Rezultati istraživanja konzultantske tvrtke PwC pokazuju da 31 posto ispitanih nije siguran je li putovanje opcija ove godine, dok je 28 posto tu opciju u potpunosti odbacilo. To bi se moglo odraziti na industriju koja se često oslanja na Nijemce, naciju koja puni turističke objekte u brojnim zemljama.

Samo 15 posto ispitanih reklo je da su rezervirali smještaj, pokazuje istraživanje. Još 27 posto ljudi navelo je da nisu još ništa rezervirali, ali planiraju putovanje.

No među onima koji u mislima već pakiraju svoje kofere više od dvije trećine kaže da je spremno otkazati putovanje ako njihova destinacija postane novo žarište koronavirusa ili ako bi morali u karantenu po povratku u Njemačku.

Nadalje, još trećina ispitanih navela je da neće otputovati ako se prije toga ne cijepe.

Većina planira ostati u Njemačkoj ove godine ili se barem zadržati u Europi.

Mnogi su rekli da planiraju putovati sami, a ne u grupama.

Ispitanici su također preferirali najam privatnog smještaja umjesto odsjedanja u hotelima.

Mnogi su rekli da planiraju putovati automobilom ove godine, što bi moglo uzrokovati dodatne probleme za već teško pogođene zračne i željezničke prijevoze.

Istraživanjem su obuhvaćena 1002 ispitanika između 18 i 65 godina piše portal superradio-minhen.de

 

TNTPortal

Izvorni članak

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU