Trikovi za bolje učenje

Trikovi za bolje učenje koje su osmislili nastavnici u ‘Queen Anne’ školi, u blizini Readinga u Engleskoj, donose odlične rezultate i 100% pomažu!

Nastavnici u ‘Queen Anne’ školi, u blizini Readinga u Engleskoj, naporno su radili s neuroznanstvenicima na sveučilištima diljem Velike Britanije kako bi došli do znanstveno utemeljenog rješenja.

Rezultat je vodič za reviziju ‘BrainCanDo’, koji pruža studentima, ali i njihovim roditeljima, praktične i učinkovite strategije pomoću kojih će si olakšati učenje, piše večernji.ba.

Zapamtite, vrijeme nije uvijek presudno. To što ste proveli sate i sate učeći neki predmet, ne mora uvijek rezultirati s najsjajnijim rezultatima.

Ključ je razumijevanje onog što učite, kao i ulazak u srž problematike koju proučavate. Pokušajte staviti na papir ono što ste naučili, izvlačeći nekoliko osnovnih smjernica danima prije ispita, piše Dailymail.

trikovi za bolje učenje
trikovi za bolje učenje donose neočekivane rezultate

Trikovi za bolje učenje savjeti

Umjesto da se koncentrirate na samo jedan predmet, preporučuje se ‘multitasking’. Dakle ujutro učite jednu stvar, a navečer možete ponoviti gradivo od jučer.

Na ovaj način manja je vjerojatnost da ćete zaboraviti ono što ste prethodno učili. Vjerovali ili ne, udisanje mirisa limuna također može biti od velike pomoći.

To će poslati signale hipokampusu, neuronu koji igra ključnu ulogu u emocijama i pamćenju.

Udisanje limuna proizvesti će pozitivne emocije u vama i tako vrlo vjerojatno pospješiti vaš uspjeh na ispitu. Ako vam je limun možda mrvicu ekstreman, pokušajte nešto jednostavnije poput masiranja uha jer ovaj će pothvat imati isti učinak, odnosno poboljšati vaše raspoloženje i opustiti vas… Vrijedi probati!

Pročitajte još srodnih tema

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU