Trnovo: Policija kod dvije osobe pronašla ručne bombe i opojnu drogu
Policijski službenici PU Hadžići uhapsili su u četvrtak E. M. (1995. godište) iz Srebrenice i I. H. (1981. godište) iz Bihaća u mjestu Ostojići, općina Trnovo.

Navedena lica u sjedila u parkiranom vozilu marke Citroen, a kontrolom kod njih su pronađene i oduzete dvije ručne bombe i dva paketića sa materijom koja asocira na opojnu drogu spid.

Lica se dovode u vezu i sa prijavljenim krivičnim djelima izazivanja opće opasnosti na štetu F.E. iz Trnova izvršena u ranijem periodu.

  • “O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je naložio da se navedena lica liše slobode, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela Izazivanje opće opasnosti, Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga i Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Osumnjičeni su predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela, kao i pronalasku još jednog lica čiji identitet je poznat policiji, a koje se dovodi u vezu sa navedenim događajem”, naveli su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Izvor: Radiosarajevonovi.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU